Čovjek zbog kojeg su duge cijevi ‘okupirale‘ hrvatski grad vođa je grupe koja je upravo zabranjena u Njemačkoj

Prema pisanju Guardiana, grupa koja se naziva “United Tribuns” ima, kako se smatra, oko 1.700 članova.

Uspostavljena je 2004., a zanimljivo je da joj je osnivač muškarac iz Bosne i Hercegovine, bivši bokser Armin Ćulum koji je uspostavio sistem u kojem su mu potpuno vjerovali te su se jedni prema drugima odnosili kao “braća”.

Grupa je zabranjena odlukom njemačkog ministra unutarnjih poslova.

Policijske duge cijevi “okupirale” su 25. augusta zgradu Županijskog suda u Sisku kada je na sudsko ročište u lisicama doveden 39-godišnji Nermin Ćulum, Arminov brat.

Ćulum je, naime, uhapšen na graničnom prijelazu Hrvatska Dubica dok je ulazio u Hrvatsku. Bio je putnik u Land Roveru njemačkih tablica i očito nije znao da je za njim na snazi međunarodna Interpolova potjernica Švicarske od 18. augusta ove godine, čiji ga organi progona traže.

Određen mu je ekstradicijski pritvor i do daljnjega ostaje iza zatvorskih rešetaka zatvora Zagreb, a izručenju Švicarskoj se, kako doznaje Jutarnji list, usprotivio. S koliko ga se tačno kaznenih djela povezuje nije poznato, no neslužbeno riječ je o istraživanju koje seže unazad 15 godina.

(Izvor: Jutarnji.hr)

Treba napomenuti da su braća Ćulum u toku pandemije korana virus lokalnom stanovništvu osiguralii pakete te skupa sa volonterima Crvenog križa pomogli u njihovoj distribuciji na adrese krajnjih korisnika, a tad su braća Ćulum obećala da će svakog mjeseca u humanitarne svrhe donirati po 5 hiljada maraka.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe