14.5 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Covid-19 okrutan prema sportistima: Otkazan Kinđetov memorijal

Turnir je bio najavljen za 4. i 5. septembar, a organizatori su se, uprkos brojnim problemima zbog koronavirusa, nadali učešću Budućnosti iz Podgorice, Metropolotans iz Pariza, beogradskog Partizana i najboljeg bh. kluba Igokee.

Nažalost, u petak 28. augusta, gosti iz Francuske i Srbije, nakon konsultacija sa ljekarskim timovima, obavijestili su organizatore da odustaju od dolaska u Sarajevo.
“Evidentno je da ovo vrijeme nije pogodno ni za šta, a naročito ispaštaju sportske i kulturne manifestacije. Poštujući higijensko-epidemiološke mjere, da bi turnir približiti gledaocima, saradnju smo ostvarili i s BHT javnim servisom koji je izrazio je želju da prenosi utakmice turnira. Imali smo i podršku Kantona Sarajevo, ministra kulture i sporta Kenana Alikadića, ali pandemijske okolnosti nadjačale su naše želje i planove. Našeg Mirzu nosimo u srcu, on živi s nama”, objavio je Danko Delibašić, predsjednik Udruženja “Mirza Delibašić-Kinđe”.

Sin legendarnog košarkaša najavio je da će, uz prihvatljive epidemiološke prilike, već naredne godine u Sarajevu organizovati vrhunski košarkaški događaj u čast najboljeg bh. sportiste svih vremena.

Izvor: cazin.net

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe