28.3 C
Bihać
Subota, 21 Maja, 2022

Čović: Hitno riješiti sva sigurnosna i egzistencijalna pitanja u Bihaću

Na sastanku je zaključeno kako državni nivo, s obzirom na svoje nadležnosti, mora kontrolirati akumuliranje migranata na ovom, zapadnom dijelu BiH

IZVORavaz.ba

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragan Čović u srijedu je prisustvovao 30. godišnjici utemeljenja HDZ-a BiH u Bihaću.

U sklopu posjete Čović je bio i na prijemu kod bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića s kojim je razgovarao o aktualnim projektima na prostoru grada Bihaća, kao i svim sigurnosnim izazovima s kojima se bihaćki kraj suočava zbog nekontroliranog protoka migranata, saopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Na sastanku je zaključeno kako državni nivo, s obzirom na svoje nadležnosti, mora kontrolirati akumuliranje migranata na ovom, zapadnom dijelu BiH, te uz koordinaciju nadležnih policijskih i pravosudnih institucija spriječiti sve veće međusobne sukobe među migrantima, kao i sve učestalije napade i provale u obiteljske kuće.

Domaćini današnjeg obilježavanja, predsjednik GO HDZ BiH Bihać Saša Sokač i predsjednik ŽO USŽ HDZ BiH Franjo Jurić predstavili su trenutne aktivnosti i pripreme za predstojeće lokalne izbore u ovom gradu, a Čović je izdvojio važnost da se glas hrvatskog naroda čuje na prostoru Bihaća, ne samo zbog infrastrukturnih projekata od lokalnog značaja, nego i zbog uloge hrvatskog naroda u, kako kaže, najgorim vremenima opsade bihaćkog kraja.

Čović je također dao podršku okupljenoj koaliciji u okvirima HNS-a kako bi kroz zajedništvo Hrvata na ovom prostoru imali važan glas prema svim budućim, ali i aktuelnim strateškim projektima Bihaća, navodi se u priopćenju.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se