14.8 C
Bihać
Subota, 2 Decembra, 2023

Koronavirus u BiH: Zaražen je Banjalučanin koji radi u Italiji

Vlado Đajić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS, rekao je da je prvi pacijent zaražen koronavirusom u BiH “Banjalučanin koji je na trenutnom radu u Italiji”, javljaju Nezavisne.

Đajić je rekao da je oboljeli Banjalučanin trenutno zaposlen u Italiji te da mu u Banjoj Luci žive supruga i dijete.

– Pacijent je smješten na našu kliniku. Dobrog je općeg stanja. Imao je blagu temperaturu i osjeća se dobro – pojasnio je Đajić.

Dodao je da nema mjesta panici te da se problemu pristupa odgovorno.

U Rеpublici Srpskој su trenutno pоd zdrаvstvеnim nаdzоrоm 144 оsоbe kоје su dоputоvаlе iz pоdručја zаhvаćеnih virusоm Covid-19, ali sve do sada nije bilо priјаvljеnih оbоljеlih оd koronavirusa.

Na području Federacije BiH do sada nije registriran nijedan slučaj bolesti izazvan novim koronavirusom, ali je zbog predostrožnosti trenutno na području ovog entiteta 259 osoba pod zdravstvenim, odnosno epidemiološkim nadzorom.

Inače, Vijeće ministara BiH danas će održati vanrednu sjednicu, drugu po redu u ovom sastavu. Na dnevnom redu su samo dvije teme: koronavirus i migranti.

Podsjetimo, italijanska vlada donijela je odluku o zatvaranju svih škola i univerziteta u državi do polovine marta zbog epidemije koronavirusa i sve većeg broja oboljelih u toj državi.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe