22.7 C
Bihać
Ponedjeljak, 23 Maja, 2022

CKT Cazin će biti partner u poboljšanju uslova rada školskih biblioteka

U cilju moderniziranja opreme i usluga koje školske biblioteke pružaju svojim korisnicima JU „Centar za kuluru i turizam“ jučer je održala radionicu za školske bibliotekare.

Ova interaktivna radionica, koju je pripremila i vodila Edina Mehagić, Stručni savjetnik – bibliotekar u CKT Cazin, omogućila je članovima neformalnog Aktiva školskih bibliotekara da se upoznaju sa osnovnim procesima u radu biblioteke (narudžba knjiga, provjera, inventarisanje, signatura, ispisivanje kartica knjiga i pravilno odlaganje na police).

Nakon završene radionice, direktor CKT Cazin Ermin Beganović održao je sastanak sa prisutnim polaznicima. Cilj sastanka se ogleda u pripremi zajedničkih aktivnosti koje kroz podršku CKT kao ustanove mogu brže i lakše dovesti do željenih rezultata za školske biblioteke. Predstavljen je i spisak od 400 knjiga, sa više od 200 različitih naslova, koje će Gradska biblioteka podijeliti školama, u skladu sa njihovim iskazanim potrebama.

Razgovaralo se i o tehničkoj i finansijskoj pomoći koju CKT planira pružiti školskim bibliotekama u nabavci programa za digitalizaciju knjiga i barkod skenera koji će olakšati i ubrzati radne procese u ovim obrazovnim ustanovama na području grada Cazina.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se