3.4 C
Bihać
Četvrtak, 1 Decembra, 2022

Cikotić u Krajini polaže prvi ispit na funkciji ministra: Kako riješiti haos s migrantima

USK, 11. augusta – Ovo je ujedno njegova prva posjeta Krajini čiji zvaničnici vape za pomoći države, a samim tim i ministra sigurnosti. Cikotić je 23. jula imenovan za ministra sigurnosti BiH. On je tada rekao da će pitanje ilegalnih migranata biti prvo kojim će se baviti po preuzimanju dužnosti.

Prema protokolu, on bi se trebao sastati s premijerom USK Mustafom Ružnićem te gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem. Također, predviđen je i obilazak kampa za prihvat migranata Lipa.

Vlasti i stanovnici Unsko-sanskog kantona tvrde da su na udaru migranata i da zvaničnici na nivou BiH ništa ne poduzimaju da ovaj problem bude riješen, te da najveće posljedice migrantske krize trpi upravo ovaj kanton.

Ono što lokalne vlasti zabrinjava jeste sve veći broj migranata u gradskim područjima Bihaća, Velike Kladuše i Cazina. Procjenjuje se kako je situacija teža nego prošle godine.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić u više navrata je isticao kako se neće tolerisati povećano prisustvo migranata u gradskim zonama te da će lokalne i kantonalne vlasti uskoro pristupiti formiranju sabirnog kampa za migrante po uzoru na Vučjak.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe