Cijene smještaja u Hrvatskoj, nema TV-a, interneta, na magistrali – 1.200 KM (FOTO)

Bosanci i Hercegovci već decenijama kao top destinaciju za odmor biraju susjednu Hrvatsku. Naročito su u sezoni popularna mjesta na Makarskoj rivijeri. Makarska, Gradac, Tučepi, Baška Voda omiljene su destinacije Bosanaca i Hercegovaca zbog blizine našoj zemlji, ali i lijepih plaža i čistog mora.

Na najpopularnijoj stranici za rezervisanje smještaja Booking provjerili smo cijene smještaja u nekim od navedenih mjesta i koliko bi samo za smještaj u periodu od 1. do 8. augusta trebala izdvojiti tročlana porodica.

Pretražili smo smještaje sa najnižim, najvišim i optimalnim cijenama. Booking za svoje korisnike predlaže smještaje koji su usklađeni sa ocjenama i cijenama.

Ono što smo vidjeli nimalo se neće dopasti građanima koji su planirali kupati se u Jadranu.

Makarska – Hotel 1.000 eura po zvjezdici
Među najskupljim smještajima u Makarskoj nalazi se hotel Heritrage gdje ćete za sedam noćenja na početku augusta morati izdvojiti 8.071 KM, doručak je uključen u cijenu. Hotel se nalazi u neposrednoj blizini plaže. Tu je i hotel Aminess Khalani Beach koji je najbolje ocjenjen na Bookingu kada je u pitanju Makarska. Ljetovanje za tročlanu porodicu tu bi koštalo 6.407 KM.

“Bio sam u Doboju na moru, sve je super, samo plaža malo daleko”
Ako pretražujete po parametru, najbolja ocjena i cijena Booking će vam preporučiti dva apartmana sa po jednom recenzijom vidno udaljena od plaža sa cijenama od 1.289 (udaljenost od plaže 900 m) i 1.328 (udaljenost od plaže 1,6 km). Dosjetljivi Bosanci i Hercegovci za slične su smještaje izmislili i kultnu rečenicu “Bio sam u Doboju na moru, sve je super, samo plaža malo daleko.”

Po svemu sudeći i za apartmane u brdima do kojih je u ljetnim mjesecima pješke jako teško doći ćete plaćati skoro 100 eura po danu. U slučaju da se odlučite na plažu automobilom vjerovatno ga nećete imati gdje parkirati.

Parametar najbolja ocjena cijene smještaja, Makarska:

Oni kojima su cijene u Makarskoj visoke najčešće se okreću manjim mjestima na rivijeri. Ono koje je dosta popularno već godinama je Gradac.

Booking nam je preporučio boravak u simpatičnom objektu smještenom u “ugodnom okruženju” magistralnog puta 400 m visine od plaže za koji trebate platiti 1.200 KM.

500 KM više, ali tri puta metara bliže plaži Booking preporučuje apartman od 70 kvadratnih metara po cijeni od 1.643 KM.

Ako pametnoj aplikaciji za rezervisanje smještaja kažete da želite najeftiniji smještaj u Gradcu u periodu od 1. do 8. augusta rezultat koji u ovom momentu daje su Studio Apartmani Ravlić koji izgledaju vrlo pristojno, 500 m od plaže, za nešto više od 1.100 KM.

Tučepi smještaj

U Tučepima su cijene slične kao i u ostalim manjim mjestima.

Za 1.314 KM možete se smjestiti kod Ive i Anke u vrlo visoko ocijenjenim apartmanima 100m od plaže. Booking preporučuje i skoro tri puta skuplje Vila Viden apartmane koji imaju gotovo savršene recenzije.

U Tučepima smo uspjeli pronaći i smještaj koji je jefitniji od 1.000 KM za zadani period. Važno je napomenuti da recenzije nisu baš najbolje, čini se da klima uređaj slabo radi i da nije baš najčišće, ali truleks u ruke i “raskomotite” se u 15 kvadratnih metara. Uštedjet će se.

Baška Voda – smještaj i cijene

Tri top preporuke iz Bookinga nude nam dvije od kojih će nam se zamantati i jednu sasvim prihvatljivu u poređenju sa drugim cijenama. Dvije vile sa cijenom preko 20.000 km za sedam noćenja ćemo brzo zaboraviti, a pažnju posvetiti aprtamnima Ivana udaljenim 500m od plaže po cijeni od 1.780 KM. Apartmani imaju preko 200 recenzija i visoku ocjenu od 9,2.

Najeftinije u Baškoj ćete se smjestiti za nešto manje od 1.000 KM i to u kući Pehari i apartmanima Nikica. U ovom drugom slabo radi internet, ako je vjerovati ocjenama na Bookingu.

Svake sezone novi profil – Savjeti za bukiranje

Kada bukirate smještaj obratite pažnju na nekoliko važnih stvari. U primjeru iznad vidite da je isti objekat naveden dva puta.

Mnogi vlasnici apartmana brišu i ponovo objavljuju svoje objekte usljed loših recenzija. Kada želite rezervišete smještaj pročitajte recenzije i uvijek birajte one koji su duže na stranici i koje je komentarisalo više ljudi iz različitih država. Ukoliko putujete u Hrvatsku a objekat su komentarisali uglavnom građani Hrvatske, obično pozitivno i bez previše detalja zapitajte se da li su recenzije stvarne?

Zaključak je da ako planirate ljetovati u Hrvatskoj spremite novčanike. Cijene u restoranima i kafićima i ove će godine biti nešto veće nego prošle ako je vjerovati najavama, ali i tradiciji, piše N1

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe