Cijene privatnih apartmana i kuća na hrvatskom primorju drastižno niže

Cijene apartmana u 2019. za pred i posezonu kretale su se od 40 do 100 eura, dok su u sezoni bile od 60 do 200 eura.

Ove godine se od 25 do 40 eura kreću cene apartmana u pred i posezoni, dok su u sezoni od 45 do 70 eura. Ove godine, na primjer, apartman na Pagu u kojem se može smestiti pet osoba, u predsezoni je 25 eura, u sezoni 50, dok je cena u posezoni 30 eura, a na Hvaru se apartman, za dvije do šest osoba, iznajmljuje u predsezoni i posezoni po 40 eura, dok mu je u sezoni cijena 70 eura. Jednosoban apartman za dvije osobe u centru Makarske u pred i posezoni je 25 eura po danu, a u sezoni 50 eura.

S druge strane 2019. godine su cijene apartmana u sezoni iznosile i do 200 eura po danu. Toliko je koštao apartman za četvoro u Betini na Murteru. Cijena je u pred i posezoni bila 100 eura.

Apartman u Biogradu na Moru za četiri osobe lani je u predsezoni koštao 60, a u sezoni 80 eura. Međutim, uprkos tome što su ove godine cijene znatno niže nego lani, predsjednica Zajednice porodičnog turizma pri Hrvatskoj privrednoj komori Martina Nimac Kalcina za Index je istakla da booking u privatnom smeštaju ide jako loše.

“Turisti zbog ove situacije s koronavirusom radije iznajmljuju cijele kuće za odmor, tako da će iznajmljivači koji ih rentaju najbolje proći”, rekla je Martina Nimac Kalcina.

Navodi kako će svi ostali dosta loše proći i pitanje je, ističe, koliko će uopšte imati gostiju, ali da je za sada situacija jako loša.

Predsjednik Udruženja iznajmljivača privatnog smeštaja Zadar Danijel Radeta smatra da će ove godine cijena biti ključni faktor što se tiče turizma. Vlada je pokazala, kako je rekao, da su im važniji izbori i stranačke pozicije, nego turizam.

“Vidimo da su im važniji izbori i stranačke pozicije, nego turizam tako da se ovo može smatrati veleizdajom. Do danas nismo imali nikakve informacije kako bi turizam mogao izgledati, a ovo što su danas objavili za zemlje za koje je dopušten ulazak, to su više tehničke stvari”, rekao je Radeta.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe