7.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

Čestitka ministra Alagića povodom deblokade Bihaćkog okruga i Dana Grada Cazina

Do tada su građani Bihaćkog okruga i Peti korpus bili izloženi jednoj strašnoj neprijateljskoj ofanzivi, koja je dolazila kako sa teritorije Bosne i Hercegovine tako i sa teritorije Hrvatske.

Deblokada Bihaćkog okruga značila je i strategijski preokret jer tada oslobođen veliki dio države, odnosno Armija Bosne i Hercegovine započela je oslobodilačke akcije cijele zemlje.

Deblokada Bihaćkog okruga pored toga što je značila preokret u nametnutom ratu, značila je prvenstveno i slobodu nakon 1.201 dana srpske okupacije gdje je spriječena nova humanitarna katastrofa i zločin poput genocida u Srebrenici, kada su u julu iste godine pripadnici srpske vojske, ubili više od 8.000 Bošnjaka.

Povodom 6. augusta koji se slavi i kao Dan Grada Cazina, ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona Adnan Alagić u svoje lično ime i u ime Ministarstva, upućuje najsrdačnije čestitke sa slijedećim riječima:

Svim građankama i građanima tadašnjeg Bihaćkog okruga, te grada Cazina, upućujem iskrene čestitke povodom deblokade Bihaćkog okruga i povodom Dana grada Cazina. Želim nam da uspijemo da svojim radom, poštenjem i trudom, te zajedničkim naporima nastavimo graditi i razvijati kako naše lokalne sredine, tako i jedinu nam državu Bosnu i Hercegovinu. Pred svima nama i dalje stoji zadatak da hrabro idemo naprijed, a snage i znanja za to imamo.“.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe