Čeferin: Ne vidim kako bismo mogli ostaviti Liverpool bez titule

Što pauza zbog pandemije novog koronavirusa duže traje, to UEFA i evropski klubovi gube više novca.

A najteži finansijski udarac bi stigao ukoliko se sezona ne bi mogla nastaviti. Zbog toga UEFA svim silama želi da se to ne desi.

Prioritet je svakako nastavak liga petice i Lige prvaka.

O trenutnoj situaciji i budućnosti evropskih klupskih takmičenja, govorio je i prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Siguran je Čeferin da će se na terenu završiti i Serija A, šampionat Italije koja je zbog pandemije koronavirusa zapala u pravi haos.

“Serija A će se završiti. Otpimista sam po tom pitanju i siguran sam, iako to ne mogu obećati ili garantovati. U Evropi će sve zavisiti od situacije u svakoj pojedinačnoj državi. Trudićemo se da nađemo pravo rješenje za svaku ligu, čim nam vlade daju zeleno svjetlo”, izjavio je Čeferin.

Čeferin se osvrnuo i na Englesku i Liverpool koji je do prekida takmičenja suvereno koračao ka prvoj tituli prvaka zemlje nakon tri decenije. Sada, međutim, navijači strahuju da bi u slučaju otkazivanja sezone Premiershipa Redsi ponovo mogli ostati bez toliko željenog trofeja.

“Ne znam kako bismo mogli ostaviti Liverpool bez titule. Kada bi se prvenstvo nastavilo, sigurno bi bili prvaci. Ako se prvenstva ne nastave, savjetovaćemo ligama da titule dodijele prvoplasiranim ekipama”, izjavioje Čeferin, pa izrazio optimizam da će se i Liga prvaka završiti bez problema:

“Što se tiče Lige prvaka, završićemo je u istom formatu”.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe