Cazinjanka Vahida Badić piše knjige, slika, šije…

Da se odlaskom u penziju ne završavaju radne obaveze, najbolje pokazuje primjer Vahide Badić. Pisanje knjiga, slikanje, šivanje, vrtlarstvo i pčelarstvo, samo su neke od svakodnevnih aktivnosti ove vrijedne Cazinjanke.

Njena autobiografska knjiga „Sve ovo vrijeme se tražim“, krasi police mnogih domova u Cazinu, ali i drugim mjestima u BiH, pa i šire.

– Pisala sam o prvom zaljubljivanju sa 16 godina i tim slatkim patnjama, o udaji, braku i djeci – kazala je Badić te dodala da piše i svoju drugu knjigu, a tema je ljubav.

Zidovi su ukrašeni njenim slikama, jer je nakon smrti muža slikanje postalo dio njene svakodnevice.

– Svaki umjetnik je sirotinja i od ovoga se ne može živjeti. Malo ko zna da slikam i kad vide moje radove, oduševe se – dodaje Vahida.

Svoje vrijeme koristi i za uzgoj jagoda te ističe da ih svake godine proda oko 80 kilograma. Kupci su, uglavnom, njene komšije, koji su sigurni u kvalitet njenih proizvoda. Voli i pčelarstvo.

– Prvo sam kupila jedan sanduk, a onda sama napravila još dva. Tri sanduka dovoljna su za mene, da se ne opterećujem previše time, jer mora se to održavati kako treba. Sve ovo što radim upotpunjujem druženjem s pozitivnim osobama, tako da mi je život lijep i u starosti – ističe Vahida

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe