Cazinjani prikupili novac za sugrađanina koji ide tražiti roditelje u Tursku za koje ne zna informacije nakon stravičnog zemljotresa

Cazinjani su još jednom pokazali da su velikog srca

Cazinjani su danas pokrenuli apel za sugrađana koji je Turskog porijekla, Alparslan Dogan. Oženjen je sa Asima Kličić Doğan i žive kao podstanari u Cazinu.

Roditelji su mu u ruševinama i ne zna da li su živi. Sestra i mala sestrična su preživjeli i od jučer sjede u autu jer nemaju gdje. Aparslan večeras kreće za Sarajevo, pa će nastaviti put u Tursku.

Nakon sto je danas organizirana akcija za Aparslan Dogan iz Turske koji živi u Cazinu, Cazinjani su za kratak period prikupili 12.579KM, a novac je predan njegovoj supruzi iz Cazina , Asimi Kličić Doğan. Aparslan kreće u 01:00 sat večeras u potragu za svojim roditeljima koje nije vidio tri godine, objavio je večeras na Facebooku Amel Družanović poznatiji kao Meca Cazin.

“Sretan put dragi kolega, molim dragog Allaha da nađeš svoje roditelje žive akobogda uz tebe je cjeli kolektiv Nur Sultan i Sultan Tepih Centar Bihać”, glasi jedan od komentara podrške.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe