7.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

CAZIN (VIDEO): Održana dvodnevna radionica iz oblasti turizma

Učesnici su obišli neka od najznačajnijih turističkih lokacija Grada Cazina i okolnih mjesnih zajednica te najavili zajedniču saradnju na izradi strategije, razvoja, ove perspektivne oblasti. S ciljem dugoročnog povećanja kvalitete života lokalnog stanovništva, unapređenja broja posjeta i zadovoljstva turista te ukupne turističke ponude, Grad Cazin je prošle godine pokrenuo inicijativu povezivanja sa zemljama koje su prepoznatljive po bogatoj turističkoj ponudi.

Predstavnici Gradske uprave su prošle godine posjetili Novo Mjesto u Sloveniji, gdje su im tamošnji profesori prezentirali strategiju razvoja turizma u njihovoj zemlji, te je već tad viđena mogućnost za ostvarenje zajedničke saradnje. U okviru ove radionice u našem Gradu su boravili gosti iz Slovenije, profesori iz oblasti turizma, koji su sa predstavnicima Gradske uprave obišli pojedine lokalitete značajne za razvoj turizma.

Cilj posjete je bio unaprijediti turističku ponudu Cazina i kao takvu je plasirati na svjetsko tržište, na način da se u postojeću ponudu unesu različiti vidovi turizma, s naglaskom na povezivanje prirodnih ljepota, ruralnih resursa i lokalne gastronomije.

Više o svemu pogledajte u sljedećem prilogu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe