11 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

Cazin: U protekla 24 sata zabilježeno dva remećenja javnog reda i mira

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6°C, dok je vodostaj Mutnice 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala dvije intervencije, a u pitanju je bilo remećenje javnog reda i mira. U naselju Kapići došlo je do vike, galame, drskog ponašanja, a u Ulici cazinskih brigada do drskog ponašanja od strane jednog lica prema drugom.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 27 pacijenata je sanitet korišten dva puta.

Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju čitatelje da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Kada je u potanju elektrosnabdjevanje, u petak, 21.05.2021. godine, doći će do prekida u napajanju električnom energijom prema sljedećem rasporedu:

10:00-11:00 Hairlahovića brdo, Klisa, Muslimanskih brigada, Strane;

11:00-12:00 Duratovići, Gornja Koprivna,

12:00-13:00 Duratovići;

13:00-14:00 Ponjevići;

14:00-15:00 Donja Koprivna.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, ali i dalje upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Bugojno-Rostovo, Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Večeras od 23 sati izvodiće se radovi na autoputu A-1 u blizini naplatnog mjesta Sarajevo sjever i to na isključnom kraku iz smjera naplatnog mjesta Sarajevo sjever za Vogošću, te uključnog kraka iz smjera Vogošće prema Mostaru.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe