16.7 C
Bihać
Subota, 1 Oktobra, 2022

Cazin: U protekla 24 sata zabilježene tri saobraćajne nesreće

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 11°C, dok je vodostaj Mutnice 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala osam intervencija: pet remećenja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode.

Vika, galama, drsko ponašanje evidentirano je u Ulici 5. korpusa od strane jednog lica, dok je u Ćehićima došlo do prijetnji da će napasti na život i tijelo drugog lica. Naredba o ograničenom kretanju prekršena je više puta u sljedećim naseljima: Ćoralići, Lojićka, Ulica žrtava Domovinskog rata.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4,2, Lojićka, vozač 1 m/v udario je u divlju životinju – srnu, dok je na Ćupriji zbog neprilagođene brzine došlo do nezgode u kojoj su učestvovala 3 m/v. Niko nije povrijeđen. U Ulici dr. Irfana Ljubijankića zabilježena je treća saobraćajna nezgoda, prilikom koje je 1m/v udarilo u živu ogradu. Također nije bilo povrijeđenih.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 39 pacijenata je sanitet korišten dvaput.

Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju čitatelje da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu. Na snazi je Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Zbog planiranih radova do prekida isporuke električne energije na području Cazina dolazit će dana 19.05.2021. godine prema sljedećem rasporedu:

– 08:30-15:30 sati za trafopodručja: Beganovići, Bajramovići, Donja i Gornja Lučka, Kajtezi, Krakača, Mahonjići, Mujakići, Pećigrad, Rošići, Rošići-Kajtezi;

– 09:00-10:00 sati trafopodručje Gnjilavac.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, slabija kiša pada u većem dijelu Bosne, dok je u Hercegovini, za sada, suho. Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozače savjetujemo da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Za bezbjednu vožnju-ne zaboravite vezati sigurnosni pojas u vozilu. Također, zaštitite vaše dijete–uvijek koristite autosjedalicu!

Za danas su najavljeni radovi u zoni petlje Podlugovi (na autoputu A-1), zbog čega će se saobraćati dvosmjerno (jednom kolovoznom trakom). Planirano je da radovi traju od 09 do 22 sata.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Bugojno-Rostovo, Doboj-Rudanka, Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se