CAZIN: U MZ Donja Koprivna u toku realizacija nekoliko značajnih projekata

Izgradnja Sportsko-rekreativnog centra i asfaltiranje dionica nekoliko putnih pravaca, samo su neki od projekata koji su uspješno završeni, a u toku su postavljanje trotoara kroz ovu MZ, asfaltiranje dva parking prostora oko džamije, te uređenje izletišta Krčane.

Aktivnosti unaprijeđenja života mještana bile su privremeno obustavljene, zbog ograničavajućih mjera uvedenih proglašenjem korona virusa, ali se ovih dana sve polako vraća u svoje tokove.

Brojni projekti realizirani su prošle godine u cazinskoj MZ Donja Koprivna, a kako je istaknuto, prioriteti su bili izgradnja Sportsko-rekreativnog centra, u koji je uloženo 10.000 maraka, te asfaltiranje dionice puta duge 250 metara u naselju Balići, u koji je uloženo 23.000 maraka. Kako je istaknuto, zahvaljujući dobroj saradnji, međusobnom razumjevanju i finansijskoj pomoći, ovi projekti su realizirani uz pomoć Gradske uprave i mještana.

Projekat koji je pokrenut, prije nekoliko mjeseci, s ciljem poboljšanja cestovne infrastrukture, odnosno postavljanje trotoara, zbog pandemije korona virusa, bio je obustavljen, a prema riječima Vehbije Omerčevića, povjerenika MZ Donja Koprivna, veći dio projekta, popuštanjem mjera izazvanih pandemijom, je prije nekoliko dana uspješno završen.

Ovaj projekat finansirala je Direkcija za ceste FBiH iznosom od oko 70.000 maraka.

“U Donjoj Koprivni su pokrenuti brojni projekti. Neki su urađeni, dok su neki u fazi realizacije. Između ostalog, u planu nam je da sredimo izletište Krčane. Donja Korivna gravitira tri džemata, Donja Koprivna, Pivnice i Bajramovići. Imamo jako dobre mještane, spremne uvijek da se odazovu kada je u pitanju realizacija projekata, koji za cilj imaju unaprijeđenje života ovdašnjih mještana.”

Prema riječima Omerčevića, projekti koji su u planu do kraja ove godine su sanacija i asfaltiranje dionice puteva na tri lokacije. U planu je i uređenje izletišta Krčane, kako bi odgovorilo potrebama svih onih koji žele svoje slobodno vrijeme da provedu u prirodi. Finansijsku podršku ovim projektima dali su Uprava Grada Cazina i ovdašnji mještani.

“Dosta projekata koji su pokrenuti, uveliko su odmakli sa radovima. Između ostalog, prioritet nam je da riješimo problem rasvjete, na čemu će se uveliko raditi u budućem periodu”, kaže Omerčević.

PRILOG O NOVIM PROJEKTIMA I VIŠE INFORMACIJA MOŽETE POGLEDATI U VIDEO PRILOGU!

Trenutno je u ovoj Mjesnoj zajednici u planu realizacija asfaltiranja dva parking prostora oko džamije. Međutim, prema riječima povjerenika Omerčevića, čeka se odabir najpovoljnijeg ponuđača, nakon čega će se pristupiti potpisivanju ugovora s izvođačem.

Zahvaljujući ovakvom načinu realizacije infrastrukturnih projekata i dobroj suradnji, omogućiće se kvalitetniji život za 362 domaćinstva, koliko ih ima na području ove MZ.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe