11.6 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

CAZIN/ Poziv vlasnicima poljoprivrednog zemljišta

Shodno prednje navedenim zakonskim odredbama, vlasnici poljoprivrednog zemljišta dužni su poljoprivredno zemljište koristiti i obrađivati na način koji najviše odgovara prirodnim osobinama zemljišta i postojećim privredno – ekonomskim i agrotehničkim uslovima te poljoprivrednu proizvodnju prilagoditi ekološkim standardima i standardima za zemljište.

Ako vlasnik poljoprivrednog zemljišta nije u mogućnosti koristiti poljoprivredno zemljište u skladu s navedenim zakonskim odredbama, dužan je osigurati njegovo korištenje davanjem zemljišta u zakup ili na drugi način.

Međutim, ukoliko vlasnik poljoprivrednog zemljišta ne može osigurati korištenje poljoprivrednog zemljišta u skladu s navedenim dužan je obavjestiti /općinsku/gradsku službu za poslove poljoprivrede o parcelama koje nije u mogućnosti koristiti do 31.03. tekuće godine, a za koju će se utvrditi taksa. Ako vlasnik ne obavjesti općinsku/gradsku službu o navedenom u smislu navedenog zakona, plaća taksu/pristojbu za neobrađeno obradivo poljoprivredno zemljište za tekuću godinu prema zakonom određenim taksama.

O svemu navedenom možete se informisati u Službi za poljoprivredu Grada Cazina.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe