5.1 C
Bihać
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Cazin: Korištenje opojnih droga na javnom mjestu – više intervencija Policijske jedinice Cazin

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 90,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila četiri intervencije. Zabilježena su četiri remećenja javnog reda i mira i to u 17:30 Ćehići, uživanje opojnih droga na javnom mjestu; 18:30 Mutnik, nepostupanje po naredbi državnog organa; 20:30 Gnjilavac, nepostupanje po naredbi državnog organa; 21:50 Gnjilavac, nepostupanje po naredbi nadležnog organa.

Vatrogasci nisu imali intervencije; Zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja savjetujemo građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom.

Operativni centar Službe za civilnu zaštitu grada Cazin zbog nastale epidemiološke situacije sa korona virusom radi neprekidno svaki dan, a brojevi na koje građani mogu zvati su 037 515 353, 037/515-367, 037/515-335 ili specijalni broj 121.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 23 pacijenata dok je sanitet korišten jedan put.

Vodosnabdjevanje – Uredno bez prekida. (JKP VODOVOD)

Elektrosnabdjevanje – Sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Komunalne usluge – Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a stanje na cestama 24.03.2020. u 06:30 sati:

Nove sniježne padavine koje su tokom i noći i jutra zahvatile našu zemlju otežale su saobraćanje na većini puteva, posebno na dionicama u višim predjelima. Upozoravamo i na mjestimičnu poledicu i savjetujemo oprezniju vožnju.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04. Zbog intenzivnih sniježnih padavina u Hrvatskoj, za sva vozila zatvoren je GP Izačić-Ličko Petrovo Selo. Podsjećamo da je Srbija zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača. Hrvatska i Crna Gora zatvorili su granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za tranzitni promet teretnih vozila Hrvatska je odobrila granične prelaze Bosanska Gradiška, Bosanski Šamac i Bijača, a Crna Gora GP Klobuk. Na GP Bosanska Gradiška duge su kolone teretnih vozila u oba smjera, a na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima Bosanski Šamac, Orašje i Klobuk.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18 do 05 sati. Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe