Carinske ispostave u BiH rade bez zastoja, u zadnja 24 sata u BiH ušlo 250 kamiona

Svi poslovni procesi u Upravi za indirektno oporezivanje provode se potpuno normalno i bez bilo kakvog prekida ili zastoja.

Sve carinske ispotave u Bosni Hercegovini rade puno radno vrijeme, a uvozni i izvozni carinski postupci se završavaju u najkraćem mogućem roku uvažavajući poštivanje zakonskih propisa.

Direktor UIO dr. Miro Džakula obišao je danas granične prijelaze Gradina i Gradiška gdje je promet putničkih vozila znatno smanjen, dok je pojačan promet teretnih vozila i na ulazu u BiH i prilikom izlaza iz BiH.

Ovo konkretno znači da se uvoz roba u BiH, kao i izvoz roba iz BiH prema inostranstvu obavlja potpuno normalno bez obzira na krajnju destinaciju.

Samo na graničnom prijelazu Gradiška u posljednja 24 sata je ušlo u BiH 250 kamiona, dok je u istom period izašlo 247 kamiona.

U skladu sa važećim uputama Savjeta ministara BiH, Uprava je izvršila sve propisane mjere u cilju zaštite od širenja COVID 19. To se prije svega odnosi na organizaciju rada na način koji će obezbijediti osnovnu ličnu zaštitu zaposlenih u UIO, obezbjeđenje da rukovodioci svih organizacionih jedinica u Upravi budu prisutni na random mjestu kako bi se svi poslovni procesi odvijali potpuno
nesmetano.

Uprava je također spremna da organizuje preraspodjelu zaposlenih sa jedne na drugu carinsku lokaciju ukoliko to bude neophodno, saopštili su iz UIO.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe