Bužim: Obilježena nedjelja borbe protiv distrofije (FOTO)

Cilj ove manifestacije je da se kroz njeno obilježavanje na različite načine ukaže na specifičnost ove vrste invaliditeta, skrene pažnja šire javnosti na probleme i potrebe ovih lica, te da se pokažu sve mogućnosti koje ova lica imaju.

Ovogodišnji program obilježavanja “Nedjelje borbe protiv distrofije” u Bužimu se sastojao od dvije aktivnosti. Prva aktivnost je bila organizacija izleta za veliki broj članova i prijatelja udruženja na bužimsko izletište “Svetinja”. Cilj ove aktivnosti je bio da omogućimo svojim članovima da kroz zajedničko družnje provedu dan u prirodi. Druga aktivnost je bila organizacija šahovskog turnira koji je održan isti dan na istom mjestu, čime smo omogućili učesnicima izleta da prate šahovske partije i tako se upoznaju više sa ovim sportom. Na turniru su nastupli članovi Šahovske sekcije udruženja, drugi šahisti sa područlja općine Bužim, Velike Kladuše i Cazina. Cilj ove aktivnosti je bio da nastavimo raditi na razvoju šaha za osobe sa invaliditetom. Ovo je bio prvi turnir kojeg smo organizovali u prirodi što je bio jedinstven ugođaj za sve učesnike. Nakon odigranih svih kola i velike borbe, prvo mjesto pripalo je Sabahetu Hadžiću iz Velike Kladuše, ispred Eada Salkića i Seada Ćoralića iz Cazina.
Udruženje je za sve učesnike obezbijedilo prigodan ručak.i piće, a za najbolje učesnike šahovskog turnira su dodjeljene diplome.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]