17.3 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Bužim: Ko se krije iza imena Miralem Dalić: Tražio od djevojčice da mu šalje fotografije na kojima je naga

Policijska stanica u Bužimu je zaprimila prijavu protiv osobe koja se na društvenoj mreži Instagram predstavljala po imenu Miralem Dalić, a koji je od 13-godišnje S. A. tražio da mu šalje slike na kojima je naga, piše Oslobođenje.ba

Prijavu je, kako saznaje Oslobođenje.ba u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, podnio djevojčicin otac a cijeli slučaj je prijavljen i Tužilaštvu USK.

– Djevojčicin otac je na njenom telefonu uočio spornu prepisku te je slučaj odmah prijavio policiji koja je po nalogu Tužilaštva i Suda izuzela mobitel radi vještačenja. Intenzivno se radi na istrazi kako bi se utvrdilo ko stoji iza osobe koja se predstavljala pod ovim imenom, rečeno nam je u MUP-u USK-a gdje navode da se osumnjičenom na teret stavlja da je počinio krivično djelo upoznavanje djeteta sa pornografijom.

Pedofil i djevojčica su se duže vrijeme dopisivali a on je u nekoliko navrata od 13-godišnjakinje zahtijevao dostavljanje slike eksplicitnog sadržaja što je ona u konačnici i uradila. Da li se na meti pedofila sa Instagrama našlo još djece također će biti predmet istrage.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe