16.6 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Buknuo klaster u Domu zdravlja Olovo: Zaražene i dvije doktorice

IZVORavaz.ba

Koronavirus ušao je u Dom zdravlja Olovo, saznaje “Avaz”.

Prema našim informacijama, zaražene su dvije doktorice, jedna medicinska sestra, jedna sanitarna inženjerka i jedna čistačica. Ova informacija danima se krije od javnosti.

Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Adnan Jupić kazao nam je da ima informaciju da je zaražena jedna doktorica koja je iz Sarajeva, a radi u Domu zdravlja Olovo.

– Jučer je testirana 21 osoba. Koliko sam čuo, dvoje-troje, maksimalno četvero je pozitivno, ali nismo još dobili zbirni izvještaj i zvaničnu potvrdu, ali 99 posto je to tačno – rekao nam je Jupić.

Potvrdio je da su sve mjere u Domu zdravlja poduzete te da je razgovarao s direktorom ove ustanove.

– On je vrlo odgovoran i ažuran. Sve mjere dezinfekcije, svi koji trebaju su istestirani i uklonjeni u izolaciju ko je u kontaktima bio. Direktor se nada da će ostati na manjem nivou, možda još neki sporadični slučaj, ali da neće remetiti poslovanje Doma zdravlja i da neće biti obiman prodor – rekao je Jupić.

Pojasnio je da je općina Olovo bila jedna od rijetkih u ZDK koja nije imala potvrđenih slučajeva zaraze jer su radili vrlo odgovorno i predano.

– Epidemilozi će izanalizirati na koji način je virus ušao. Imam obećanja da će to biti u redu. Pošto je stanje na kantonu mirno, ako bude bilo potrebe možemo ih stručno pojačati – naveo je ministar Jupić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe