Britanski vojnik traži dječaka sa Igmana kojem je 1995. godine dao čokoladu

IZVORavaz.ba

Priča o Đuldini Kurtović iz Kladnja koja je pronašla britanskog vojnika koji joj je tokom rata u našoj zemlji poklonio plišanog medvjedića obišla je svijet prije dvadesetak godina.

Od tada ova djevojka iz Kladnja uspjela je pomoći još dvojici vojnika da stupe u kontakt sa djecom iz naše zemlje koje su upoznali tokom agresije.

Ovih dana njoj se javio još jedan britanski vojnik koji traži dječaka sa Igmana.

Ja sam 1993. godine upoznala  vojnike u Kladnju. Mene je 2000 godine pronašao Piter Milns (Peter Millns) iz Engleske koji me se sjetio iz rata. Prije dvije godine javio mi se drugi britanski vojnik Entoni Miler (Antony Miller) da mu pomognem pronaći djevojčicu sa slike iz Donjeg Vakufa. Priča je bila uspješna, u pronalasku djevojčice pomogao mi je tada i “Dnevni avaz” – kaže Kurtović.

Dao mu čokoladu

– Sinoć me je kontaktirao bivši britanski vojnik Piter Mur (Peter Moor) koji traži dječaka sa Igmana. Kazao mi je da je da ga je upoznao dok je dječak čuvao ovce na Igmanu. On mu je tada tražio cigaru, a dao mu je i čokoladu. Kazao mi je da ima želju da ga vidi i sazna šta mu se desilo – kazala je Kurtović.

Dodala je i da su fotografije dječaka sa Igmana nastale tokom 1995. godine, ali da se vojnik Piter Mur ne moćže sjetiti imena dječaka sa slike.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe