14.8 C
Bihać
Utorak, 17 Maja, 2022

Bosnalijek pred novim velikim izazovom: Počeo izvoz Lysoderm® kreme na tržište Njemačke, dobila novo ime

IZVORdepo.ba

Nakon što je početkom ove godine započeo izvoz Lysobact®-a na tržište Njemačke, Bosnalijek je nedavno ugovorio i prve isporuke Lysoderm® kreme na isto tržište.

Generalni direktor Nedim Uzunović ističe da je ovo posebno veliki uspjeh za  Bosnalijek, obzirom na činjenicu da je saradnja sa Njemačkom ostvarena u momentu pandemije koja je dovela do poremećaja na svim tržištima.

– Bosnalijek je, unatoč izazovima sa kojim se kao i ostatak privrede suočava od početka krize izazvane novim koronavirusom, uspio uspješno organizovati svoje poslovanje u ovim okolnostima. Zahvaljujući tome uspjeli smo ugovoriti i ovaj izuzetno važan posao za nas. Očekujem da će, kao što je to bio slučaj i sa Lysobact®-om, i krema Lysoderm® za vrlo kratko vrijeme steći povjerenje kupaca u Njemačkoj. Izuzetno smo ponosni na veliki uspjeh naših proizvoda na bazi lizozima, te činjenicu da na svim tržištima gdje prometujemo bilježimo sjajne rezultate i pacijenti se uvijek vraćaju po ove proizvode – rekao je Uzunović.

Ovaj izvozni posao predstavlja nastavak poslovne saradnje Bosnalijeka sa čuvenim njemačkim imunologom dr. Hellmutom Münchom i njegovom kompanijom Innova Vital GmbH, koja će na tržištu Njemačke distribuirati Lysoderm® kremu pod nazivom Innovazym local®.

Djelovanje Lysoderm® kreme temelji se na lizozimu, aktivnoj supstanci u sastavu kreme koja se često naziva i antibiotikom tijela. Njegov pronalazač, čuveni škotski nobelovac Alexander Fleming, često je tvrdio kako će otkriće lizozima jednog dana pobuditi veći interes od otkrića penicilina.

Lizozim svojim djelovanjem pomaže u liječenju različitih oštećenja i oboljenja kože, sitnih povreda i opekotina, koje se dešavaju svakodnevno u kućanstvu, a može se koristiti i kao pomoćna terapija u liječenju hroničnih rana kod pacijenata oboljelih od dijabetesa, odnosno kod osoba koje imaju proširene vene.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se