16.6 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Bosnalijek donirao lijekove zdravstvenim i ustanovama za brigu o djeci, te humanitarnim organizacijama

Najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova Bosnalijek od početka pandemije COVID-19 u potpunosti je svoje poslovanje fokusirao na snabdijevanje medicinskih ustanova i građana Bosne i Hercegovine svim svojim proizvodima, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Unatoč ogromnoj potražnji za lijekovima i dezinfekcijskim sredstvima Bosnalijek je uspio osigurati značajne količine svojih proizvoda koje donira različitim ustanovama čija djelatnost je zaštita djece i omladine, te humanitarnim organizacijama. Tako su donacije lijekova u proteklim danima uručene SOS Kinderdorfu Sarajevo, JU Domu za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, JU Domu “Rada Vranješević“ Banja Luka, Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, humanitarnom društvu Merhamet, te Osnovnoj školi “Srednje“. Ujedno, ovoj osnovnoj školi donirano je i 12 tablet uređaja, kako bi se osiguralo da sva djeca koja pohađaju ovu školu imaju mogućnost praćenja online nastave”, navodi se u saopćenju Bosnalijeka.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović ističe da su potpuno svjesni potreba za lijekovima koje su zaista povećane u ovom periodu, ali i hitnosti da se određena sredstva stave na raspolaganje s ciljem prije svega prevencije i zaštite zdravlja.

“Pokrenuli smo akciju doniranja naših proizvoda prema ustanovama koje se brinu o najugroženijoj djeci, te humanitarnim organizacijama koje također vrše dostavu ovih proizvoda onima koji su u najvećoj potrebi. Naši vrijedni radnici, u zaista otežanim uslovima, rade bez prekida i za sada je osigurano sigurno snabdijevanje tržišta Bosne i Hercegovine svim našim proizvodima, naročito onim koji se mogu tretirati kao esencijalni u trenutnoj krizi. Trudimo se pružiti pomoć svima, u skladu sa našim mogućnostima i to ćemo nastaviti da radimo“, ističe Uzunović.

U saopćenju se još dodaje da Bosnalijek, također, od početka pandemije COVID-19 u kontinuitetu donira lijekove i zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama širom Bosne i Hercegovine i do sada su donacije poslane u kliničke centre, bolnice i domove zdravlja širom naše Bosne i Hercegovine, te napominju da će ovakve akcije biti nastavljene i dalje.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe