4.7 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

Bosanski Petrovac: Izložba narodnih rukotvorina i domaćih proizvoda “Zlatne ruke”

Naime, Izložba pod nazivom “Zlatne ruke” okupila je probrane, odabrane, najvrjednije, najkreativnije žene našeg bosanskopetrovačkog kraja, koje su izložile svoja djela i proizvode.

Naše građanstvo je moglo vidjeti razna umjetnička djela, vez, ćilime, pletivo, slikanje na staklu, ručno izrađen nakit, heklanje, a od domaćih proizvoda, basu, razne džemove, rakiju, likere, domaće sokove, domaće kolače…

Pored naših učesnica, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na prisustvu i učešću, i naša Ustanova je imala svoj sto i kutak, gdje smo pokušali dočarati ambijent naše tradicije, običaja i kulture.

Uz bosansku sofru, mirise i okuse bosanskog bureka, uštipaka, kuruzice, zatim ćilime, sadžaze, suvo sijeno i djevojke obučene u našim narodnim nošnjama, svi su danas uživali i osjetili ponosnim bogatstvom od kojeg smo svi satkani.

Današnja Izložba je, pored proizvoda, ujedno i Izložba pravih vrijednosti, kojom smo želejeli promovisati našu različitost koja čini posebnu sliku jednistva.
Nadamo se da smo u tom i uspjeli.

Sve naše učesnice smo počastili sa majicama na kojima se nalaze sva naša kulturno-historijska mjesta i zahvalnicama za učešće, kao poziv da nam se I iduće godine pridruže u organizaciji ovakvih događaja. Zahvaljujemo i našim sponzorima: Restoran Cazablanka,Restoran Hula hop,picerija slastiračna Galija,pekara Zeko.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe