7.2 C
Bihać
Subota, 26 Novembra, 2022

BOSANSKA KRUPA/ Nastavljaju se radovi na objektu „Opće gimnazije“, useljenje moguće početkom školske godine

Općina Bosanska Krupa i JU „Opća gimnazija“ udruženim snagama nastavljaju izgradnju objekta ove školske ustanove.
Između načelnika Armina Halitovića i direktora Ervina Ezića danas je potpisan sporazum o realizaciji dijela projekta koji se odnosi na unutrašnje radove prizemlja i sprata, a čija je vrijednost oko 700 hiljada KM. Po završetku ovih radova objekt će postati funkcionalan, u stanju primiti učenike, što se očekuje već od početka naredne školske godine.

Završena je prva faza, objekt je izgrađen, pokriven, ugrađena je vanjska stolarija, urađena fasada, za šta je utrošeno preko 700 hiljada KM. Na tome je Općina Bosanska Krupa stala jer više nije imala podršku nadležnih institucija, odnosno neophodnih finansijskih sredstava.

Bilo je više pokušaja i inicijativa da se završe i unutrašnji radovi, kako od Općine tako i od rukovodstva obrazovne ustanove, ali napori nisu urodili plodom. Sve vrijeme izgradnje učenici Opće gimnazije nastavu pohađaju u objektu „Druge osnovne škole“ u drugoj smjeni.

Daljnja izgradnja objekta sada je vrlo izvjesna. Općina Bosanska Krupa i JU „Opća gimnazija“ dogovorile su da će prizemlje i sprat u skorije vrijeme, najvjerovatnije do početka nove školske godine, staviti u funkciju. Za to će Opća gimnazija, odnosno Vlada USK osigurati 300 hiljada, a Općina Bosanska Krupa oko 400 hiljada KM.

Projekt koji će se finansirati tim sredstvima podrazumijeva građevinske i građevinsko-zanatske radove, elektroinstalacije i instalacije za centralno grijanje. Već sutra će Općina Bosanska Krupa pokrenuti proceduru za odabir izvođača radova. Od uvođenja u posao firme će za završetak imati 90 dana.

Ukoliko sve bude išlo predviđenom dinamikom, što se tiče administrativnih procedura, ali i pandemije koronavirusa, objekt „Opće gimnazije“ od septembra će konačno početi služiti svojoj svrsi što s nestrpljenjem očekuju svi, najviše učenici i njihovi profesori.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

[td_block_social_counter style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333" manual_count_facebook="58466" manual_count_twitter="8496" facebook="1" twitter="1" youtube="1" manual_count_youtube="1287"]