6.5 C
Bihać
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Bosanska Dubica: Pretukli mladića sa posebnim potrebama i sve snimili

IZVORavaz.ba

– Kad sam vidjela svoje dijete sa poteškoćama u razvoju, koje je skoro nasmrt pretučeno, nisam ga ni prepoznala u bolnici koliko mu je glava deformisana od udaraca. Nisam znala da li će uopšte preživjeti toliko teške povrede jer skoro od rođenja ima epilepsiju, ispričala je to za “Nezavisne” Milena Đurđević iz Bosanske Dubice, čijeg su sina Dejana (23), kako kaže, u noći između 9. i 10. jula pretukli Nemanja Prošić i Milenko Gajić, koji su ga te noći pozvali da se provoza s njima u autu.

Kako kaže, njeno dijete, nakon teškog iživljavanja i brutalnog premlaćivanja, napadači su zamotali u plahtu, vjerovatno misleći da je mrtav, te ga odvezli na plažu Blato na rijeci Uni, gdje su ga bacili.

O iživljavanju nad mladićem svjedoči snimak koji kruži društvenim mrežama na kojem se vidi on krvav i preplašen dok mu napadač govori “Alo, gledaj ovamo. Hoćeš li pomenuti ikad više naše ime”, a kada mladić krvavog i izdeformisanog lica kaže “Nikad u životu”, jedan od napadača ponosno kaže “Živio”.

– Moj sin sad nakon sedam dana, kad tek počinje ponešto da govori čega se sjeti, kaže da je tu čak bila još jedna osoba. Dijete je u strahu, ima teške povrede glave i operisan je. U petak smo išli u Banja Luku vaditi te tampone od operacije nosa, kaže ogorčena majka.

– Njega su ti momci, za koje smo mislili da su mu drugovi, u četvrtak naveče zvali da se idu provozati, a on je već bio legao jer je taj dan radio. Rekli su mu da će doći po njega ako im natoči gorivo, a on je pristao jer je taj dan nešto i zaradio, prisjeća se majka izlaska sina sa mladićima, ne sluteći šta će se desiti.

Kad je te noći vidjela da je njegov krevet prazan zabrinula se, ali nije ni slutila da je njeno dijete, kako tvrdi, pretučeno i takvo bukvalno ostavljeno da umre.

– Oko sedam ujutro me nazvao rođak iz policije i rekao mi da je Dejan pretučen i da je odvezen za Gradišku. Mi smo potom krenuli za djetetom, priča majka.

Saznali su, kaže, da je njen sin pretučen u nekoj kući, a zatim odvezen na plažu, gdje su ga čuli ljudi kako teško povrijeđen jauče zamotan u plahtu.

– Postoje i snimci, a policija kaže da je bio drveni kolac i nož te da su to našli krvavo, kaže majka, koja ne zna šta je okidač ovako monstruoznog čina.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe