Bosanac prekršio epidemiološke mjere pa mu našli i pištolj

IZVORavaz.ba

Tridesetpetogodišnjeg državljanina BiH nepridržavanja određenih epidemioloških mjera stajalo je i prijave za nedozvoljeno držanje oružja, ali i za širenje zaraznih bolesti.

Kako je saopćila zagrebačka policija, Bosanac se sumnjiči da je nabavio i držao vatreno oružje kategorije B bez odobrenja za nabavu oružja koje je izdalo nadležno tijelo. Radilo se o pištolju kalibra devet milimetara, originalnog tvorničkog broja s pripadajućim okvirom za municiju. Osim toga 35-godišnjak za to oružje nije imao važeći oružani list, važeće odobrenje za nabavu oružja, europsku oružnu propusnicu ili drugu ispravu o oružju izdanu na temelju međunarodnih ugovora.

Kada je iz BiH ušao u Hrvatsku propisana mu je mjera samoizolacije, čega se on nije pridržavao, pa su ga 27. januara oko 13 sati policajci uočili u garažnom prostoru stambene zgrade u Petrovaradinskoj ulici. Kada su mu pretražili stan, našli su spomenutu pištolj. U cijeloj priči nejasno je li 35-godišnjak bio na meti policajaca od ranije ili su ga uhvatili u kontroli onih kojima je izrečena samoizolacija.

Nakon hapšenja predat je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe