Bisera Turković danas se sastala sa unukom Alije Izetbegovića: Evo o čemu su razgovarale

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine danas je razgovarala sa direktoricom Muzej Alija Izetbegovic Nađom Berberović – Dizdarević.

Naime, ona je upoznala ministricu Turković sa trenutnim renoviranjem Muzeja, te naglasila da je ova ustanova u proteklom periodu bila fokusirana na izdavačku djelatnost i promociju vlastitih projekata i aktivnosti, saopćeno je.

Podsjetila je da je prije nekoliko mjeseci izdat komplet izabranih djela Alije Izetbegovića, koji ima veliki značaj i koji je izazvao veliku pažnju i interes u javnosti. U narednom periodu, naglasila je, Muzej će raditi na jačanju izdavačke djelatnosti, povezivanju sa kulturnim i obrazovnim ustanovama, ali i unapređenju naučno-istraživačkog rada, te promociji vrijednosti Bosne i Hercegovine.

Ministrica Turković je čestitala rukovodstvu Muzeja “Alija Izetbegović” na dosadašnjim aktivnostima i realizovanim projektima, te istakla važnost njegovanja i promocije djela, rada i doprinosa Alije Izetbegovića u historiji naše zemlje. Također, pohvalila je opredijeljnost Muzeja da uz promociju cjelokupnog rada Izetbegovića, radi i na projektima koji će njegovati kulturne i druge vrijednosti u Bosni i Hercegovini.

Naglasila je važnost povezivanja Muzeja Alija Izetbegović sa drugim muzejima, bibliotekama i kulturnim centrima širom svijeta.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe