Bio je mlada zvijezda beogradskog podzemlja, a na kraju je pronađen u lokvi krvi

IZVORavaz.ba

Čovjek koji je išao glavom kroz zid, koji je otvorio krvave devedesete, živio brzo i pucao kad god je htio, Aleksandar Knežević Knele, ubijen je kada je imao samo 21 godinu!

Svi koji su ga poznavali govorili su da je bio svjestan rizika koje je takav život nosio i isticali da je bio oprezan. Govorili su da je spavao s jednim okom otvorenim.

Tako je, zabrinut za svoje najbliže, odlučio je da se iz porodične kuće preseli u jedan od najelitnijih beogradskih hotela Hajat. Uselio se na treći sprat, u sobu broj 331.

Tvorac čuvene dizel – generacije žestokih momaka pronađen je u toj sobi, kako mrtav leži na stomaku, a na ogledalu je krvlju bila ispisana poruka “broj 1”.

Na društvenim mrežama kruži posljednja Kneletova fotografija:

Bivši funkcioner beogradske policije, iz odjeljenja za krvne delikte, izjavio je:

– Bio sam na uviđaju u sobi 331 hotela Hajat kada je Knele ubijen. Ležao je na stomaku, upucan s leđa. Mislimo da su u sobi bile dvije osobe, jedna koja je očigledno imala nešto da mu saopšti i stajala je ispred njega, i druga, koja mu je stavila pištolj na potiljak i natjerala ga da klekne na koljena. Na ogledalu je bio ispisan broj 1, što je možda bila poruka da je Knele prvi sa spiska za odstrijel – objašnjava ovaj policajac.

U noći između 28. i 29. oktobra 1992. godine, u hotelu nisu radile bezbjednosne kamere, a neko je pokucao na vrata apartmana broj 331, u kojem je Knele boravio.

Posljednje sekunde života i rekonstrukcija otkrivaju mnogo o tome ko je bio Kneletov ubica. Istraga vjeruje da je Knežević poznavao osobu koja je pokucala na vrat, jer ju je pustio unutra. Oni koji su ga poznavali tvrdili su da je uvijek po nekoliko puta provjeravao koga pušta u sobu, a da je pištolj u ruci držao čak i kada su mu bliski prijatelji dolazili u posjetu.

Kako su pričali njegovi prijatelji, s obzirom da je Knele bez ikakvih problema pustio ubicu u svoj apartman, njega je ubio neko koga je on dobro poznavao. Poznato je da su napadač, ili napadači u Kneleta ispalili tri hica iz pištolja malog kalibra sa prigušivačem.

– Giški, Belom i mom sinu prijetili su zbog SPO-a i Srpske garde. Deset dana prije ubistva imali su generalnu probu ubistva, kada su im upali u sobu i natjerali ih da legnu sa rukama na podu. U sobi su bili Knele i Mirko Bosanac. Specijalci su upali u apartman hotela Hajat i rekli im da legnu na pod. Potom su im objasnili da provjeravaju alarmne uređaje, ali sam sigurno da su u stvari provjeravali kako će Knele reagirati pred policijom. Jedan moj prijatelj iz SUP, rekao mi je da je kobne večeri preko policijske “motorole” prenesena poruka “Knele ide sam”.

– Darko Stanojević je kobne noći bio u hotelu “Hajat”. Pokušavao sam da dođem do Darka kasnije, da saznam šta se te večeri dešavalo, ali je i on ubijen u Njemačkoj. Niko nije dao odgovor na pitanje kako to da su kamere u hotelu otkazale i da su nestale trake sa zapisima svih ulazaka u hotel, priča Kneletov otac.

Buca se posljednji put oglasio kada je Kristijan spominjao njegovog sina na Farmi, a tada je Knežević rekao:

– Pitaju me šta je ovoj budali, a ja ne znam šta da im kažem. Ljuti su zbog onoga što je pričao. Golubović bi trebalo da vodi računa o tome. Pominjanjem mog sina uznemirio je našu porodicu, rođake, ali i sve prijatelje. Izmišlja kako bi ispao šmeker, a smiju mu se svi koji ga bolje poznaju. Sramota je što mi pominje mrtvo dijete. Na šta to liči?! Ne može ime mog sina da se izgovara na takav način. Glumi nekog Don Žuana, ma on je budala, najobičniji džeparoš. Izmišlja kojekakve gluposti, da je znao mog sina i priča o njemu, a nije mogao ni cipele da mu čisti. Cijeli Beograd mu se smije.

Podsjetimo, Knežević je ubijen 28. oktobra 1992. godine u apartmanu 331 hotela “Hajat” na Novom Beogradu. Tvorac čuvene dizel-generacije žestokih momaka ležao je na stomaku, a na ogledalu je krvlju bila ispisana poruka “broj 1”. Ova poruka do danas nije dešifrovana.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe