Bild objavio priču o svađi Boatenga i Salihamidžića: Njemački fudbaler optužio Bracu da ga se želi riješiti

Sukob se desio prije utakmice između Bajerna i AEK-a. Naime, Boateng nije bio zadovoljan odlukom trenera Nike Kovača da susret započne sa klupe.

Njemački “Bild” objavio je priču o žestokom verbalnom sukobu između nekadašnjeg reprezentativca BiH, a sada sportskog direktora Bajern Minhena Hasana Salihamidžića i bivšeg fudbalera “Bavaraca” Žeroma Boatenga (Jerome Boateng).

Sukob se desio u oktobru 2018. godine prije utakmice između Bajerna i AEK-a. Naime, Boateng nije bio zadovoljan odlukom trenera Nike Kovača da susret započne sa Niklasom Zileom (Sule) i Matsom Humelsom (Hummels), dok je Boateng ostao na klupi. On to nije prihvatio, pa je došlo do burne rasprave s Kovačem u koju se umiješao Salihamidžić.

– Nemaš mi šta reći da šutim – vikao je Boateng na Salihamidžića, te ga optužio kako ga klub namjerava prodati na ljeto, te da se zbog toga ovako ophode prema njemu.

Knjiga “Bayern Insider” otkriva kako je Boateng bio frustriran zbog neuspjelog transfera PSG, a navodno se sastao sa tadašnjim trenerom Parižana Tomasom Tuhelom (Thomas Tuchel) dva puta.

Boateng je ovog ljeta po isteku ugovora napustio Bajern i skrasio se u Lionu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe