Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić uručio novo sanitetsko vozilo Domu Zdravlja Bihać

Uručujući ključeve direktorici Ljubijankić, gradonačelnik Fazlić kazao je da je vozilo za prijevoz povrijeđenih, specijalno sanitetsko vozilo opremljeno najboljom opremom koja se trenutno nudi na tržištu i koje se može koristiti, kako za redovne intervencije, tako i za skoro sve nesreće koje se eventualno mogu desiti.

„Vozilo je opremljeno kako uređajima za spašavanje tako i za hitne intervencije pacijenata, novorođenčadi, djece, odraslih i starijih osoba. Skoro da ne postoji stanje pacijenta za koje ovakvo vozilo nije opremljeno za intervenciju. Od važnijih uređaja treba istaći uređaj za defibrilaciju, respiraciju, aspiraciju, imobilizaciju, kiruršku intervenciju manjeg opsega i mnoge druge vitalno značajne parametre koje treba održavati kod pacijenta. Grad Bihać zbog svog položaja je morao biti opremljen ovakvim vozilom i njegova nabavka će značajno ubrzati intervenciju na terenu ali i kvalitetu reakcije službi koje učestvuju u spašavanju“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvaljujući na vrijednoj donaciji, direktorica Ljubijankić kazala je da je novo sanitetsko vozilo ojačalo kapacitete bihaćkog Doma zdravlja, posebno uzimajući u obzir činjenicu da je opremljeno savremeneom medicinskom opremom koja je od izuzetne važnosti pri intervencijama na većim udaljenostima od samog doma zdravlja.

„Hvala Gradskoj upravi Bihać i članovima Štaba Civilne zaštite Bihać što su donijeli odluku da se izdvoje sredstva za nabavku jednog ovako opremljenog sanitetskog vozila koje će zapravo biti na usluzi građanima Bihaća u onim najtežim situacijama“ – kazala je direktorica Ljubijankić.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe