3.2 C
Bihać
Srijeda, 30 Novembra, 2022

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ukazao na ilegalno odloženi otpad iz Italije (VIDEO)

„Nije pošteno da se kola lome na građanima i ovaj problem treba da se riješi s nivoa federacije, države i kantona  i da građani više ne trpe sve ove administrativne barijere i nenadležnosti. Danas sam tu da dam podršku mojim kolegama ali i da zajdnički pošaljemo poruku da očekujemo što hitnije uklanjanje ovog otpada. Lokalna zajednica ima problem s kojim se sama ne može izboriti a građani su najviše na udaru i zbog toga želimo da se ovaj problem što prije riješi zbog našeg dostojanstva i časti građana i kao poruka onima koji misle da mogu raditi šta hoće u našim lokalnim zajednicama“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.  

Načelnica Opštine Drvar Dušica Runić kazala je kako još uvijek čekaju rješenje problema uklanjanja ilegalnog otpada uvezenog iz Italije, a da su do sada imali samo prazna obećanja.

“Došla sam do saznanja da je kompletna afera pokazala sve administrativne nedostatke i nespremnost države u kojoj živimo da pomogne jedinicama lokalne samouprave da ih zaštiti od pojedinaca koji su zarad ličnih interesa spremni ugroziti zdravlje stanovnika lokalne zajednice”- istakla  je Runić.

Načelnik Opštine Bosansko Grahovo Milorad Gligić apelovao je na sve institucije da se uključe u rješavanje ovog problema kazavši kako lokalna zajednica nema mehanzme da to riješe, a da odgovorne izvedu pred lice pravde.

Izvor: cazin.net

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe