Bihaćka naselja Žegar i Vedro Polje: Migranti iz napuštenih objekata izmješteni u kamp Lipa

Inspektori Službe za poslove sa strancima su uz asistenciju MUP-a USK-a, PS Bihać, izvršili kontrolu kretanja i boravka migranata u napuštenim objektima u naselju Žegar-Vedro Polje, gdje su zatekli 125 lica...

Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine u petak u jutarnjim satima preduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća i izmještanje migranata iz napuštenih objekata u naselju Žegar-Vedo Polje u privremeni prihvatni centar Lipa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Inspektori Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine su uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, PS Bihać, izvršili kontrolu kretanja i boravka migranata na navedenoj lokaciji, gdje su zatekli 125 lica, muškaraca samaca porijeklom iz Afganistana i Pakistana od kojih su i dva maloljetna lica bez pratnje porijeklom iz Afganistana.

Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine je navedene migrante izmjestila u privremeni prihvatni centar Lipa, gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i njihova registracija, te su im obezbijeđeni: smještaj, hrana i ostali neprehrambeni proizvodi. Maloljetna lica bez pratnje je preuzeo staratelj u ime Centra za socijalni rad Bihać i biće smješteni u Centar za djecu i mlade Doboj Istok.

Provedena akcija je nastavak kontinuiranih operativnih aktivnosti Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji sa lokalnim vlastima na području Unsko-sanskog kantona.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe