Bihać: Višegodišnji problem pasa lutalica, građani najavili tužbe

Svjedoče to, nažalost, brojni slučajevi ugriza, a posljednji se dogodio prije nekoliko dana kada je pas lutalica ugrizao Šeherzadu Ćehić.

– Dok sam se vraćala s posla, napali su me psi lutalice, njih sedam-osam je krenulo na mene. Ja sam, naravno, da ne bježim, da ne pravim sebi dalje paniku, krenula i počela malo brže da idem, ali su me sustigli i jedan od njih me ugrizao za lijevu nogu. Da nije bilo migrantkinje iz kampa koja mi je priskočila u pomoć, pitanje je šta bi se desilo u tim trenucima – kaže Ćehić.

Naglašava kako su joj prilikom ljekarskog pregleda utvrđene lakše tjelesne povrede.

Za uklanjanje pasa lutalica s gradskih ulica zaduženi su uposlenici Poslovne jedinice Higijena i zelenila pri JKP “Komrad” Bihać.

– Mi po pozivima građana izlazimo na mjesta događaja i uhvatimo pse. Građani moraju znati da mi nemamo sprave i da ne možemo ub**ati pse, nego imamo sajle kojima hvatamo pse – kaže Edvin Skalić, poslovođa Poslovne jedinice Higijena i zelenila JKP “Komrad” Bihać.

Dodaje kako im pri tome veliki problem stvaraju i građani.

– Jedni zovu da hvatamo pse koji napadaju ljude, a drugi stvaraju problem jer ne daju da te pse hvatamo. Mi imamo jedan kombi u koji pokupimo te pse i predajemo ih osoblju Veterinarske stanice, a oni ih deportiraju na područje Gorjevca, naše deponije – kaže Skalić

Zbog nedovoljnih kapaciteta u azilu za smještaj pasa lutalica i slabijeg interesiranja za njihovo udomljavanje, s vremena na vrijeme više ih je na ulicama, a time su i češći slučajevi napada. Građani zbog toga sve više gube strpljenje i najavljuju tužbe za pretrpljeni strah i tjelesne povrede.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe