20.4 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

BIHAĆ/ Sastanak predstavnika Službe za zapošljavanje USK-a i UNDP organizacije – modernizacija i edukacija stručnog kadra

Sastanku su ispred Službe prisustvovali direktor Službe za zapošljavanje USK Bihać Elmedin Đuzel, stručni saradnik za obuke i prekvalifikaciju Mesud Mustedanagić, stručni saradnik za posredovanje u zapošljavanju i ispitivanje tržišta rada Zora Toromanović i šef Regionalnog ureda UNDP-a u Bihaću Vahidin Ogrešević.

U okviru aktivnosti koje UNDP provodi sa ciljem pomoći lokalnim zajednicama upoznali su i Službu za zapošljavenje USK Bihać sa mogućim zajedničkim projektom pomoći kroz nabavljanje dodatne specifične, tj.potrebne opreme Centru za stručno osposobljavanje i edukaciju u sklopu Službe za zapošljavanje.

S tim u vezi ostali su zaključci da Služba za zapošljavanje USK Bihać razmotri i predloži koja bi to bila najpotrebnija oprema u cilju podizanja kvalitete obuka za zanimanja koja su deficitarna na tržištu rada. Kao jedno od pomenutih zanimanja jesu CNC operateri i programeri, a tome prethode dodatna ispitivanja poslodavaca u Unsko-sanskom kantonu kojima bi bio potreban pomenuti profil radnika. U narednom periodu Služba za zapošljavanje nastavlja sa daljnim aktivnostima po ovim pitanjima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe