Bihać osvijetljen u plavo- Otvorena izložba “100 godina inzulina – 100 godina života”

Svjetski dan borbe protiv dijabetesa obilježava se 14. novembra svake godine u više od 170 država svijeta i to još od 1991. godine kao odgovor na porast broja oboljelih i prijetnju nekontrolisanog širenja bolesti.

Tim povodom Udruženje djece i omladine oboljele od dijabetesa USK-a uz podršku Grada Bihaća, simboličnim osvjetljenjem crkve sv. Ante Padovanskog i Kapetanove kule u plavu boju, obilježilo je taj dan.

Također, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, u prostorima Kulturnog centra Bihać otvorena je izložba pod nazivom “100 godina inzulina – 100 godina života”.

Na samoj izložbi o značaju borbe protiv ove opake bolesti prisutnima su govorili Rubija Kulenović, predsjednica Udruženja i dr. Selma Nikšić.

Podršku radu ovog udruženja daje i Grad Bihać, a prisutnima se obratila Dijana Bišćević, pomoćnik gradonačelnika za poslove kabineta i mjesne zajednice:

“Ove godine osigurali smo nove prostore za rad udruženja, podržali sve njihove aktivnosti i projekte koje su realizirali ukazujući na ovu opaku bolest. I sinoćnje simbolično osvjetljenje naših simbola grada u plavu boju dio je naših zajedničkih napora da ukažemo na dijabetis kao opaku bolest koja ne bira ni pol ni godište i od koje iz godinu u godinu nažalost oboljeva sve više mladih”

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe