6.9 C
Bihać
Nedjelja, 4 Decembra, 2022

BIHAĆ: Napreduju radovi u Centru za savremenu kulturu “KRAK”

Centar za savremenu kulturu KRAK u nastanku, danas posjetili su savjetnik bihaćkog gradonačelnika Edin Moranjkić, kustos Gradske galerije Adnan Dupanović i V.D. direktora Turističke zajednice Grada Bihaća Armin Amidžić. Kroz radilište ih je proveo nadzorni organ građevinskih radova Samir Grozdanić.

Radi se o nekadašnjem Klubu radnika Kombiteksa u čiju revitalizaciju je do sada uloženo oko 150.000 KM. Okončanje radova očekuje se u prvoj trećini juna 2020. godine nakon čega slijedi opremanje prostora namještajem i opremom koja je potrebna za funkcionisanje Centra. Budući Centar dobio je posve novu stolariju, unutrašnje zidove, vodo- i elektro-instalacije, kombinaciju podnog i regularnog grijanja, novi kotao na pelet i potpuno novo termo i hidro-izolirano krovište.

Glavni donatori su Fond otvoreno društvo Bosne i Hercegovine sa uredom u Sarajevu i European Endowment for Democracy iz Brisela.

Projekat realizira Fondacija Revizor iz Bihaća uz podršku Grada Bihaća i zamišljen je kao eksperimentalni i kreativni prostor nove društvenosti ali i intenzivnu saradnju sa lokalnom zajednicom u naselju Hatinac.

“Centar KRAK je pogled u jednu svjetliju budućnost grada Bihaća, naselja Hatinac i građana i građanki svih generacija koji žele sudjelovati u rekreiranju novih praksi djelovanja i kolaboracije unutar koji umjetnost, društvena odgovornost, ekologija i edukacija predstavljaju okosnicu strateške misije”, rekao je čelnik Fondacije Revizor i realizator ideje KRAK-a profesor Irfan Hošić.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe