Bihać: Komisija za lokalnu samoupravu PD Parlamenta FBiH uskratila poziv Fikretu Abdiću

Jučer je u zgradi Vlade USK održan sastanak  predstavnika Komisije za lokalnu samoupravu PD Parlamenta FBiH i predstavnika gradova i općina u Unsko-sanskom kantonu.

Cilj ovih posjeta i sastanaka jeste da Komisija za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine održi radno konsultativne sastanke na kojima će kantonalne vlasti i predstavnici jedinica lokalne samouprave dati konkretne primjedbe, prijedloge, sugestije, inicijative, pitanja o zakonodavnom okviru za rad jedinica lokalne samouprave FBiH, a koji se odnosi na Parlament Federacije Bosne i Hercegovine.

Uskratio sam poziv Fikretu Abdiću i njegovoj administraciji na sastanak Vlade USK, načelnika i parlamentarne komisije.

Prekršio sam protokol svjesno, ali moj karakter mi ne dozvoljava da sarađujem sa ratnim zločincima.

Odličan sastanak u Krajini, gdje su načelnici i Vlada USK dali odlične sugestije i savjete za zakonodavni okvir za lokalnu samoupravu.

Komisija za lokalnu samoupravu PD Parlamenta FBiH planira posjetiti sve kantone i organizovati sastanke sa predstavnicima lokalne samouprave

Sa ministrom Malikom Garibijom i načelnikom Nedžadom Zukanovićem posjetio sam Općinu Ključ kojoj je resorno ministarstvo Vlade KS pomoglo projektom adaptacije prilaznog puta osnovnoj školi “Ključ”., istakao je Irfan Čengić, predsjednik iste komisije.

krajina.ba

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe