16.6 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Bihać: Kod 34-godišnjaka pronađen ”Kokain” i ”Marihuana”

Navedeno vozilo i lice su zaustavljeni na osnovu prethodnih prijava građana da je navedeni vozač krećući se iz pravca Bosanske Krupe u pravcu Bihaća ometao druge učesnike u saobraćaju te da je iz pištolja pucao u zrak reonu Kapetanovog jezera.

Prilikom zaustavljanja vozač je iz automobila odbacio jednu plastičnu vrećicu sa sadržajem bijelog praha koji asocira na opojno sredstvo „Kokain“.

Nakon lišenja slobode pripadnici Sektora kriminalističke policije su uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca i usmene naredbe za pretres sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Bihaću izvršili pretres vozila u kojem je pronađena neutvrđena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojno sredstvo „Cannabis sativa“.

Nakon pretresa vozila, izvršen je i pretres porodične kuće i pratećih objekata u ulici Ivana Frane Jukića u Bihaću, koje koristi 34-godišnjak te je tom prilikom pronađena veća količinu bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“, neutvrđena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa“, digitalna vaga za precizno mjerenje, metalna drobilica za „Marihuanu“, oko 3300 KM u različitim apoenima i valutama te kožna futrola za pištolj sa okvirom za municiju i tri metka call. 9 mm.

Nad 34-godišnjakom se provodi kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe