Bihać gori Selmo Cikotiću, ministre nesigurnosti!

Oduvijek u Krajini i Bihaću, kada ukućani piju kafu, ostavlja se fildžan viška, za neočekivanog i slučajnog namjernika, jer smo mi dobar i gostoprimljiv narod, koji živi uz granicu, i na to smo ponosni!

Međutim, ko god nas je potcijenio radi naše dobrote, pa pokušao UGR0ZITI , grdno se prevario! – navode iz KO SDP-a USK, a saopćenje prenosimo u cjelosti:– Tako i vi, ministre naše nesigurnosti Selmo Cikotiću, trebate znati da nam je strpljenje i dobrota pri kraju nakon tri godine pružanja gostoprimstva nezvanim gostima iz Azije i Afrike, jer ni vi, kao ni vaši prethodnici, kao najodgovornije osobe za ukupno stanje granične i opće sigurnosti, niste ništa učinili da se ovaj problem riješi, već SUPR0TN0, dolijevate ulje na vatru, koja u Bihaću G0RI na sve strane.

Bihać i Unsko-sanski kanton trpe posljedice vašeg nehtijenja da se pod kontrolu stave nezakoniti prelasci državne granice i očito da se politika čiji ste vi reprezent, odlučila da problem migranata rješava slanjem ‘onima tamo’, u Bihać i USK, samo što dalje od Sarajeva, a da nas niko nije pitao možemo li to podnijeti niti da li imamo potencijal za prihvat i bilo kakvo lociranje migranata na svom prostoru.
Doveli ste nas u situaciju da se mi danas, u 21. vijeku, moramo B0RITI za vlastita ljudska prava i braniti svoj način života, koji je sada već ozbiljno UGR0ŽEN u svakom pogledu, a sigurnost najviše.

Vijeće ministara i konkretno Ministarstvo sigurnosti na čijem ste čelu, pokazali su se apsolutno NESP0S0BNIM i nezainteresovani za ogroman problem koji je pao na leđa policije USK, koja niti je nadležna niti kadrovski i materijalno sposobna da podnese teret migrantske krize, koja se iz humanitarne krize sve više pretvara u bezbjednosni problem, koji es*alira i čiji je ISH0D teško predvidjeti, a sve se to dešava pred našim vratima s tendencijom P0G0RŠANJA.

Naši građani svakodnevno svjedoče ANTAG0NIZMU između različitih grupa migranata, naročito onih koji žive u blizini improvizovanih migrantskih boravišta, gdje se nepoznate osobe slobodno kreću oko njihovih kuća, ulaze unutar privatnih posjeda, masovno se fiz*čki obr**navaju  uz međusobne žr*tve sa preminulim i ranj*nima, radi čega se naši građani više ne osjećaju sigurno ni u vlastitim domovima”, navode iz SDP-a.

Čudno je da vas ne brine činjenica da ulazak ilegalnih migranata”, napominju iz SDP-a, preko državne granice predstavlja svojevrsni oblik kriviliteta, i umjesto da se tim bavite i provodite Zakon o graničnoj kontroli i Zakon o strancima, pokušavate besmislenim naredbama ponovo naseliti migrante u gradsku zonu Bihaća i još više UGR0ZITI ljudska prava i sigurnost građana Bihaća, koji se osjećaju nezaštićeno.

Unsko-sanski kanton i 0RGANI zakonodavne i izvršne vlasti ne smiju dopustititi ana*hiju i postati žr*ve neodgovornog odnosa nadležnih državnih institucija koje, očito, nisu u stanju upravljati migracijskom krizom i odgovoriti na postojeće IZAZ0VE i obaveze koje iz toga proističu, radi čega dajemo punu podršku i zahvalnost Vladi USK na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem na odlučnosti te našoj policiji,vatrogasnoj jedinici i medicinskim radnicima, ljudima koji ne spavaju brinući o sigurnosti naših građana i gase ono što ste vi i vaši prethodnici zap*alili omogućavajući ulazak ilegalnim migranata preko državne granice te eskalaciju krize čiji se ISH0D ne nazire.

Po svemu sudeći, ministre Cikotiću, očito je da ste zalutali na ovu dužnost, radi čega vas pozivam da odmah i bez odlaganja podnesete 0STAVKU, a Vijeće ministara da imenuje sposobnog ministra sigurnosti, koji dolazi sa Unsko-sanskog kantona, koji ovdje živi i razumije razmjere problema u kojima se nalaze građani Bihaća i Unsko-sanskog kantona”, dodaje se.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe