18.3 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

BIHAĆ/GATA – Građani rekli ne izolatoriju u Gati

BIHAĆ, 24. augusta – Prema riječima Hasana Pašića, predsjednika Savjeta MZ Gata, nakon održanog zbora građana zauzet je jedinstven stav kojim se traži poništenje odluke o uspostavi izolatorija kojim se želi zatvoriti lječilište Gata, koje je i okosnica života u ovoj mjesnoj zajednici.

Imamo podršku svih mještana i to smo vidjeli kroz zbor građana koji je sinoć održan i na kojem smo donijeli odluku da tražimo poništenje ove sulude odluke. Ova odluka je protiv građana i protiv samog lječilišta i kao vijećnik tražiti ću i vanrednu sjednicu GV Bihać kako bi smo i na vijeću raspravljali o ovoj odluci i našim stavovima kojim želimo poništenje odluke ministarstva” – kazao je Hasan Keškić, dopredsjedavajući GV Bihać, naglasivši da su mještani spremni i na radikalnije poteze ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima.

Razumijem da je u martu i aprilu donesena odluka da izolatorij bude u lječilištu Gata kada je cijela država bila suočena sa pandemijom, ali ne razumijem da se sad ponovo pravi izolatorij u centru ovog naselja i ovom odlukom mi uništavamo lječilište jer jednom kada napravite izolatorij on će ovo lječilište praktički zatvoriti. Apsurd je što smo mi uložili u izolatorij u Domu zdravlja sa 75 kreveta koji je sad prazan a istovremeno želimo izolatorij u Gati. Mi smo spremni da osiguramo sredstva da napravimo izolatorij tamo gdje je to adekvatno i tražiti ću od resornog ministarstva da poništi odluku i iznađe novo i praktičnije riješenje” – kazao je gradonačelnik Fazlić, davši punu podršku zahtjevima mještana MZ Gata. Više informacija u Dnevniku RTV USK.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe