16 C
Bihać
Četvrtak, 6 Oktobra, 2022

BIH: Godinama pravio lažne vozačke, uzimao i do 2.000 KM – uhićen je

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, 16. ožujka pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije realizirali operativnu akciju na području općine Čitluk, a zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela “krivotvorenje isprave”, “ovjeravanje neistinitog sadržaja” i “prijevare”.

Po naredbi Općinskog suda u Čapljini, a u suradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova HNŽ, tom prilikom su izvršili pretres na dvije lokacije, nakon čega su slobode lišili osobu inicijala I.Ć. (1986.) iz Međugorja, općina Čitluk, instruktor u autoškoli.

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2016. do 2021. godine sačinio krivotvorena Uvjerenja o uspješno položenom vozačkom ispitu za vozača motornih vozila za čije izdavanje je nadležno Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, te je na taj način omogućio izdavanje važeće vozačke dozvole sa krivotvorenim podacima za najmanje 69 osoba, za šta su mu oni plaćali novčane iznose od 100 do 2.000 KM. Time je stekao protivpravnu imovinsku korist, od čega velikom broju osoba za posebne vozačke kategorije C i D što su vozači kamiona i autobusa ili im je bilo polaganje po prvi put.

Osoba lišena slobode je nakon kriminalističke obrade predata Županijskom tužiteljstvu HNŽ uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počinitelju, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju rad na ovom predmetu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se