5.1 C
Bihać
Nedjelja, 4 Decembra, 2022

Bh. građani na GP Maljevac očajni: Oduzeli su nam dokumente

Bh. građani koji su prethodna dva dana stigli u BiH preko graničnog prijelaza Maljevac, očajni su jer su, kako kažu, čekali 40 sati da ih puste u zemlju, a potom su im oduzeli dokumente i u pratnji policije odvezli u šatorsko naselje.
Kako je rekao Almir Keserić iz Velike Kladuše, on je na GP Maljevac stigao prije 35 sati, a čekao je 15 da ga puste. Drugi se čekali i duže od 40 sati.

“Sinoć smo u pratnji policije dopremljeni iza ponoći ovdje, a dokumente su nam oduzeli. Kada smo tražili dokumente svi su rekli da nije njihova nadležnost. Na pitanje zašto smo put, policajac nam je rekao da puno pričamo i pitamo i da nismo njihov problem već da je to nadležnost Civilne zaštite”, rekao je Keserić.

Kada su se obratili pripadnicima Civilne zaštite koji su stigli tu iz Travnika, i oni su, kako kaže Keserović, rekli da ne znaju ko je nadležan pa su se raspitali u Graničnoj policiji.

“Tražili smo svoje dokumente od GP i federalnog inspektora. Pitali smo jesmo li uhapšeni jer pod šatore ne možemo stati niti su uvjetni za život. Žalio sam se na zdravstveno stanje jer sam prije nekoliko godina izranjavan i ne mogu dugo stajati niti biti na hladnoći, a policajac mi je rekao kako ja nisam doktor da znam šta mi je i da doktor neće doći”, rekao Keserović.

Na situaciju je upozorio i premijer USK Mustafa Ružnić koji je rekao kako je potrebna hitna reakcija državnih i entitetskih vlasti kako bi se situacija na GP Maljevac i GP Izačić što prije normalizovala.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe