Bez javnog okupljanja: Bajramski vatromet sutra u 22 sata pratite sa lokacija u okolici Cazina

Pa ipak, dobra vijest je da tradicija neće biti potpuno izostavljena. Veliki bajramski vatromet će biti upriličen u četvrtak, 30.jula, neposredno prije ezana za jaciju namaz, a građani će ga moći pratiti sa puno različitih lokacija u okolici Cazina. Naime, vatromet će sutra u 22 sata biti ispaljen sa zidina Starog grada Cazin odnosno Gradske džamije, tako da će ga biti moguće pratiti iz gotovo svih gradskih naselja.

Dovoljno je da, prateći važeće mjere o sigurnosti zdravlja, pronađete odgovarajuće mjesto i uživate u obasjanom nebu u čast dolaska našeg najvećeg blagdana. To može biti terasa, dvorište, neka od uzvisina s pogledom na panoramu Cazina, kao i ulica s obzirom da šetnja nije zabranjena, ali je nužno poštivanje mjera o održavanju fizičke distance i nošenju maske onda kada je distanca od dva metra na otvorenom prostoru onemogućena.

Duh Bajrama, koji nam nalaže radost, međusobnu pažnju i zajedništvo obavezuje nas da dijelimo veselje, ali i čuvamo jedni druge. Zbog toga je važno da i ovaj Bajram dočekamo upravo u skladu s tim načelima. Svečano i u dobrom raspoloženju, ali prije svega odgovorno.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe