21.1 C
Bihać
Srijeda, 29 Juna, 2022

Beogradski ribar otkriva kako je isplivalo tijelo za koje se sumnja da je Matej: Zakačilo se na ovo najukletije mjesto

Kao što sam rekao i u prvim danima nestanka mladića on nije prošao Pančevački most.

Nakon što je pronađeno tijelo mladića u Dunavu kod Ada Huje, a za koje se sumnja da nestali Splićanin, Matej Periš, Više javno tužilaštvo je obavilo uviđaj na mjestu pronalaska i naložena je obdukcija.

Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra nakon izlaska iz beogradskog kluba “Gotik” kada mu se izgubio svaki trag. Iako su brojni ronioci pregledali korito Dunava, nisu mogli naći ni traga od Periša. Skoro pola godine kasnije, nakon što je pronađeno tijelo za koje se sumnja da je Periševo, mnogi se pitaju kako to da je tek sada tijelo izronilo.

Beogradski ribar Renato Grbić, koji je životni vijek proveo na rijeci i spasao nebrojeno mnogo ljudi iz talasa, ispričao je ranije, a to je ponovio i danas na Adi Huji, gdje se uputio nakon saznanja da je iz Dunava izvučeno tijelo za koje se pretpostavlja da je Matej Periš, da ukoliko neko tokom zime nestane u rijeci, tijelo može biti u vodi mjesecima.

– Iako su napolju početkom proljeća bile više temperature, to je nedovoljno da se zagreje Dunav. Mora temperatura reke da skoči na 10, 12 ili 15 stepeni. Truljenje organizma dovodi do oslobađanja velike količine gasova, tako da se tijelo naduva kao balon i ispliva. Ljeti, kada je voda temperature između 20 i 25 stepeni, to se dešava nevjerovatno brzo, za tri do četiri dana. Međutim, zimi je voda hladna, rekao je ranije Grbić.

image

Čuveni beogradski ribar došao je danas na mjesto gdje je pronađeno tijelo za koje se pretpostavlja da je nestali Splićanin.

Kako je dodao, obistinilo se ono što je i predvidio prije oko pet mjeseci, prenosi Srpskainfo.

– Ako je to istina, da je ovo tijelo Meteja, a prema svemu što sam čuo o opisu tijela i garderobi, to jeste Matej… Svi smo se nadali da je on negdje živ i da živi drugi život i da ćemo kada se vrti to da proslavimo, ali eto… Moje iskreno saučešće porodici, izjavio je Grbić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se