15.1 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Beograđanina pretukli na Korčuli

IZVORavaz.ba

Beograđanina N. T. (38) navodno su brutalno pretukla četvorica muškaraca u Korčuli na istoimenom otoku, a incident se navodno dogodio u noći na četvrtak. Nemili događaj odigrao se pred brojnim svjedocima, tvrdi napadnuti muškarac koji smatra kako napad na njega najvjerovatnije nije bio na nacionalnoj osnovi, rekao je za N1 Srbija.

Da je incident prijavljen i evidentiran u policijskoj stanici Korčula, potvrdili su iz PU dubrovačko-neretvanske i naveli da je kriminalističko istraživanje u toku i do okončanja istrage policija ne može iznositi informacije.

– Bio sam u baru s dvije prijateljice, pa smo onda prešli u susjedni klub gdje smo ostali do dva sata, konzumirajući alkohol. Iz kluba smo se uputili k obližnjoj marini, a kad smo s velikom grupom stranaca prelazili ulicu na pješačkom prijelazu, prema nama je u punoj brzini išao kombi, koji nije imao namjeru stati. Bio sam mu najbliži pa sam zadržao ostale da nas ne bi udario i tad sam glasno opsovao. Povikao sam za njim “budalo, mogao si nas ubiti”, uz još nekoliko ružnih riječi. On je to čuo pa je zaustavio kombi koji je bio pun putnika i vratio se unazad – ispričao je Beograđanin za N1 Srbija.

Uslijedila je rasprava između njega i vozača kombija, ali se sve završilo samo na riječima, no tad je dotrčao netko iz grupe stranaca koji su u trenutku nailaska kombija također bili na pješačkom prijelazu i udario vozača kroz prozor, koji je potom odjurio.

Udarali vozača kombija
Jedan od stranih turista tad je počeo udarati vozača kombija, koji je pobjegao. Kad se N.T. okrenuo da bi potražio prijateljice, prišla su mu četvorica nepoznatih nabildanih muškaraca i počeli ga mlatiti.

– Tridesetak stranaca, među kojima i onaj koji je udario vozača, gledaju i ne reagiraju, a jedna moja prijateljica pokušavala nas je braniti dok je druga sve snimala telefonom‘ – prepričao je N. T, koji je inače brodski skiper, a u korčulanskoj luci usidrio se u srijedu.

Djevojku koja je snimala, prema njegovim riječima, muškarci su pokušali ubaciti u svoj automobil. Druga djevojka uspjela ju je nekako izvući iz automobila, ali telefon kojim je sve snimala ostao je na sjedištu automobila napadača, ispričao je napadnuti Beograđanin, koji ima i medicinsku dokumentaciju za povrede nastale tokom napada.

– Dok su me krvnički tukli, govorio sam im da tuku pogrešnog čovjeka. Kažem im ‘momci, nema razloga da me tučete, em ste jači, em se ja ne znam tući‘, ali oni na to ne obraćaju pažnju i nastavljaju me udarati rukama i nogama – ispričao je 38-godišnjak, koji je pokušao doći do broda.

– U jednom trenutku čujem iza sebe povike “drži ga”, pa počinjem trčati koliko sam bio u stanju, ali me neko sapliće i padam na zemlju. Ista ekipa ponovno pritrčava i nastavlja me tući dok ležim ispresavijan od bolova, pokušavajući zaštititi lice rukama. Kad su konačno završili s iživljavanjem i pustili me, ponadao sam se da se agonija završila. Međutim, odnekud se pojavljuje onaj vozač kombija i svom silinom me šutira u glavu. Momci koji su me tukli ulaze u automobil BMW X5 dubrovačkih tablica i udaljavaju se velikom brzinom, a mi zovemo policiju‘ – rekao je N. T, dodavši da je povrede zadobila i jedna od njegovih prijateljica, prenosi Dnevnik.hr.

Prijetnje prijavio policiji
Prijavili su sve policiji, koja je brzo stigla, bili su korektni, napravili izvještaj i odvezli ih u bolnicu u kojoj je liječnica bila ljubazna, kako kaže, za razliku od medicinske sestre.

– Pregledali su me i donijeli zaključak da mi nije ništa specijalno, uprkos vidljivim povredama po cijelom tijelu. Kako ništa, pitam ih, poslije više desetina udaraca u glavu i tijelo, možda imam izljev krvi u mozak. Rekle su mi da ako hoću da me pregledaju u dubrovačkoj bolnici moram tamo otići sam, a za to nisam bio sposoban pa sam se vratio na brod – dodao je.

On smatra da napad nije bio etnički motiviran i pretpostavlja da su to bili ‘‘neki lokalni nasilnici kakvih ima i po Beogradu‘‘.

Nakon što je događaj prijavio policiji, idući dan dobio je prijetnju putem Instagrama da više ne dolazi na Korčulu uz zahvalu na mobilnom telefonu koji su zadržali, rekao je, a pita se i otkud napadačima njegovi podaci i dodaje da je Instagram profil s kojega su mu upućene prijetnje ubrzo izbrisan.

Prijetnju je prijavio u policijskoj stanici u Trogiru, koji je bio njegova sljedeća destinacija, policajci su bili i tamo jako ljubazni i korektni, istaknuo je, zdravstveno stanje mu se u međuvremenu pogoršalo – neko vrijeme mu je bila paralizirana desna noga i tek ju je sad mogao pomalo pokretati, a nada se da će nadležne službe naći počinitelje.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe