Bajević i Misimović pod zastavu domovine vraćaju tri bh. dragulja

Selektor naše fudbalske reprezentacije Dušan Bajević održao je online sastanak sa svojim asistentima na kojem je – između ostalog, vršiocu dužnosti tehničkog direktora “Zmajeva” i savjetnik Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH Zvjezdanu Misimoviću sugerirano da obavi razgovore sa tri bh. talenta koji igraju za druge reprezentacije. To su Dennis Hadžikadunić (21), Anel Ahmedhodžić (20) i Bećir Omeragić (18) koji su već starteri u seniorskim timovima.

Dennis Hadžikadunić je stoper Rostova, koji je prošao sve reprezentativne selekcije Švedske – od U-16 do U-21, u kojima je odigrao 37 utakmica i postigao jedan gol. U ovoj sezoni odigrao je 13 utakmica za Rostov, 11 prvenstvenih i dvije u Kupu Rusije. Trenutna tržišna vrijednost Hadžikadunića, prema njemačkom Transfermarktu, iznosi 1,3 miliona eura.

Vezane vijesti

Anel Ahmedhodžić je također stoper, ali i reprezentativac Švedske. U ovoj sezoni odigrao je 24 utakmice za prvi tim Malmea (19 prvenstvenih, tri u Kupu Švedske i dvije u Evropskoj ligi), te postigao jedan gol, uz jednu asistenciju. Za omladinske selekcije Švedske odigrao je ukupno 50 utakmica, ali i jednu za “A” tim. Trenutna tržišna vrijednost Ahmedhodžića iznosi 400 hiljada eura.

Bećir Omeragić je stoper ili desni bočni igrač Ciriha za koji je u ovoj takmičarskoj godini odigrao 13 utakmica u seniorskoj konkurenciji (devet u Superligi, te po dvije u Kupu Švicarske i “Promotion League”). Za sve omladinske selekcije Švicarske – do U-19, odigrao je 22 utakmice i postigao jedan gol. Trenutna tržišna vrijednost Omeragića iznosi 1,3 miliona eura.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe