3.4 C
Bihać
Četvrtak, 1 Decembra, 2022

Autoelektičarska radnja “Amir & Emir” u saradnji sa jednom od najboljih chiptuning kuća u Europi

Nekoliko puta smo pisali o Autoelektričarskoj radnjiAmir & Emir” iz Bihaća i njihovim autoelektričarskim uslugama, kao i dekarbonizacijom motora kojom se veoma uspješno bave već dvije godine.

Danas pišemo o djelatnosti kojom se ovaj servis već godinu dana bavi, a radi se o chiptuningu automobila tj. procesu modifikacije softvera u računaru motora (ECU-a), a u cilju bolje optimizacije rada motora, što se prije svega ogleda u povećanju konjskih snaga, i što je možda značajnije, obrtnog momenta automobila, ekonomičnosti i poboljšanju emisije izduvnih gasova.

Prostim riječima rečeno, ukoliko niste zadovoljni snagom svog automobila, dovoljno je da odete u autoelektričarsku radnju “Amir & Emir” i “pojačate” svoj automobil za 20-30 pa i više konjskih snaga koje će vam obezbijediti lakše preticanje i manju potrošnju goriva.

Ovom prilikom ćemo vam odgovoriti na nekoliko pitanja vezanih za atm chiptuning:

Kako izgleda proces Chiptuning-a?

Proces obuhvata najprije dijagnostikovanje trenutnog stanja vozila, Dyno testove i očitavanje parametara i snage motora u originalnom stanju. Slijedi modifikacija softvera, nakon čega se serijom konačnih Dyno testova i provjerom dijagnostičkih parametara ispituje dobijeni rezultat i vrši kontrola da bi se izbjegle skupe posledice.

Koliko traje Chiptuning proces?

Proces profesionalno odrađenog Chiptuninga traje u prosjeku do 4 sata. Treba imati na umu da se svaki automobil individualno prilagođava i često ga je potrebno više puta testirati dok rezultat ne bude savršen. Vraćamo automobile kada parametre motora dovedemo u željeni, odnosno idealan, položaj.

Da li je Chiptuning štetan za motor?

Ne, osim ako se uradi neprofesionalno sa lošim alatom i lošim mapama. ATM Stage 1 remap se radi u sigurnosnim granicama i 100% je pouzdan i garantuje dug životni vijek motora.

Koje su prednosti Chiptuninga?

Prednosti su mnogobrojne, a izdvajamo:
– veće uživanje u vožnji
– bezbednije (sigurnije) preticanje
– više obrtnog momenta (kada je automobil pod teretom, prikolica…)
– manja potrošnja goriva

Koji su nedostaci Chiptuninga?

Može zvučati čudno ali nedostaci ne postoje.

Koje su posljedice za fabričke garancije?

Chiptuning je potpuno nevidljiv za sve dilere i nema razloga za istek garancije. Pored toga,
Remap se u svakom trenutku moze poništiti i vratiti na originalan. Većini proizvođača ne smeta chiptuning ako je profesionalno izveden.

Za kraj, pored povećavanja konjskih snaga na vašem automobilu, radimo i softverske i mehaničke zahvate na EGR ventilu kao i DPF filteru. Isto tako ugrađujemo xenon svjetla, multimediju (radio i navigacije), programiranje ključeva, punjenje klima, dekarbonizaciju motora kao i popravku alansera i alternatora.

Više o chiptuningu, ali i svim ostalim radnjama kojim se bavi Autoelektričarska radnja “Amir & Emir”, možete pogledati na njihovoj Facebook stranici OBRT Autoelektričar Amir&Emir.

Autoelektričarska radnja “Amir & Emir”
Ulica Put Armije BIH (Pritoka)
77 000, Bihać
Bosna i Hercegovina
Mob. +387 61 581 604

NAPOMENA: Termin kao i sve ostale informacije vezane za djelatnosti koje obavlja ova autoelektričarska radnja možete dogovoriti i putem njihove Facebook stranice koju smo gore naveli.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe